Dolar 47,2130
Euro 53,9186
Altın 6.272,74
BİST 14.138,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 35°C
Açık
Muğla
35°C
Açık
Per 33°C
Cum 32°C
Cts 27°C
Paz 31°C

KILIÇDAROĞLU – PİRO – PERU

27 Haziran 2026 14:09 | Son Güncellenme: 27 Haziran 2026 16:24
3.423
A+
A-

Bodrum’da adıma maliyeye kayıtlı beş farklı yerde fotoğraf işletmem vardı. Bunların üçü, şu anki Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otellerinin içerisindeydi. Mehmet Bey’in eşi Pervin Ersoy, otellerdeki butik işletmeleri yürütüyor ve kurduğu dernek aracılığıyla yetim ve kimsesiz çocuklara yardım ediyordu.

Satışlar iyi olduğunda büyük mutluluk yaşıyordu. “Bir kimsesiz çocuğa daha faydamız olacak.” diyordu. Benim personelim de yabancı dil bildikleri için butiklerin satışına destek oluyordu.

Bir gün Torba Voyage’taki butiğe, Pervin Ersoy küçük oğluyla birlikte geldi. Satışların iyi olduğu kendisine söylenince oğlunu kucağına aldı; sanki onlarca çocuğu kucaklar gibiydi. Bize de ödül olarak bir tabak çikolata gönderdi.

2019 yılında bir yasa çıktı. Bu yasaya göre o tarihte SSK’lı olanlar erken emekli olabilecekti. Çocukların yalnızca fotoğraflarda kullanılabileceği, sigortalı gösterilmeleri için çeşitli talepler geldi. O zaman benim kızım iki yaşındaydı. Maddi kazanç uğruna başkalarının çocuklarını ya da kendi çocuğumu sigortalı göstermeyi kabul etmedim.

Bir süre sonra, SSK’yı batırdığı iddia edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun torununun sigortalı yapıldığı ortaya çıktı. Kemal Bey yaptığı açıklamada, “Bu olay torunumu sevmeme engel olmaz.” dedi.

Ben çok dürüst bir insan olmayabilirim ama yeni doğmuş çocuklara ve bu ülkede çeşitli nedenlerle yetim kalan çocukların yüzüne nasıl bakardım? Pervin Ersoy’a ne derdim?

Tuncelili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’yi arındıracağını söyledi. Tuncelili sanatçı Yıldız Tilbe ise, “Munzur’dan, Dersim’den su getirsem arınamazsın. Sussam olmaz, konuşsam laf anlamazsın.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na birçok unvan verildi: Karaoğlan, Gandi, Piro… Siyasetteki “Bay Kemal”i görüyorsunuz; mal meydanda. Biz de tabiatta “bay” unvanı verilmiş bir kuşa, baykuşa bakalım. Yılmaz Özdil, guguk kuşunun DNA’sını çıkardığına göre bize kala kala baykuş kaldı. Konduğu binayı viraneye çevirir. Halk arasında “Baykuşun kısmeti ayağına gelir.” denir.

Barış Yarkadaş, “Kılıçdaroğlu kazanamazsa gazetecilik yaparsam şerefsizim.” dedi. Kılıçdaroğlu kayyum olunca ise “Kemal Kılıçdaroğlu kazandı.” dedi. Şimdi ise dili bir karış.

CHP’lilerin hayalleri Paris’ti. Piro Kemal ile gelinen yer ise Peru. İnkalar tarafından terk edilmiş antik şehre hoş geldiniz: Machu Picchu.

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
25 Aralık 2023 12:56
25 Ağustos 2025 11:49
25 Eylül 2024 18:12
6 Şubat 2024 08:53
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.