Dolar 44,9214
Euro 52,7054
Altın 6.829,56
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Datça’da 10 yıllık iyilik geleneği: “Atatürk’ünü çiz, pizzanı al”

MUĞLA’NIN DATÇA İLÇESİNDE ESNAF MURAT BALIKÇI’NIN 10 YILDIR SÜRDÜRDÜĞÜ “ASKIDA PİZZA” GELENEĞİNDE, 23 NİSAN’DA ATATÜRK RESMİ ÇİZEN ÇOCUKLARA PİZZA VE OYUNCAK HEDİYE EDİLEREK YÜZLERCE ÇOCUĞUN BAYRAM SEVİNCİ PAYLAŞILDI.

23 Nisan 2026 18:45
23
A+
A-

Muğla’nın Datça ilçesinde esnaf Murat Balıkçı’nın 10 yıldır sürdürdüğü “Askıda Pizza” geleneğinde, 23 Nisan’da Atatürk resmi çizen çocuklara pizza ve oyuncak hediye edilerek yüzlerce çocuğun bayram sevinci paylaşıldı.

Muğla’nın Datça ilçesinde esnaflık yapan Murat Balıkçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gelenek haline getirdiği “Askıda Pizza” etkinliğiyle bu yıl da çocukların yüzünü güldürdü. “Atatürk’ünü çiz, pizzanı ve oyuncağını al” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar çizdikleri resimler karşılığında pizza ve oyuncakla ödüllendirildi. Yaklaşık 10 yıldır aralıksız sürdürülen etkinlik kapsamında, hayırsever vatandaşların askıya bıraktığı pizzalar ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldı. Etkinlikte yüzlerce çocuk bayram coşkusunu doyasıya yaşarken, ortaya renkli ve duygusal görüntüler çıktı. Etkinliğin mimarı Murat Balıkçı, “Askıda Pizza artık sadece bir kampanya değil, kocaman bir iyilik hikayesi oldu. Belki bir dilim pizza verdik ama aslında umut, paylaşmak ve değer görmek duygusunu paylaştık” dedi.

Küçük bir dükkandan doğan dayanışmanın zamanla büyüdüğünü belirten Balıkçı, bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine de imza attıklarını ifade etti. Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını, afetlerde yardım malzemeleri ulaştırdıklarını ve sokak hayvanlarına destek sağladıklarını dile getiren Balıkçı, “Ama aslında bunları ben değil, dayanışmaya inanan herkes yaptı. Hep birlikte başardık” diye konuştu.

Balıkçı, 10 yıl önce dükkanına gelen ve elindeki resimle pizza isteyen bir çocuğu unutamadığını belirterek, “Resim yapamayıp şarkı söylemek isteyen, flüt çalarak pizza almak isteyen çocuklar oldu. O anlar bu etkinliğin ne kadar anlamlı olduğunu bize gösterdi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.