Dolar 44,9246
Euro 52,7813
Altın 6.872,08
BİST 14.415,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Açık
Muğla
19°C
Açık
Per 14°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 21°C

Başkan Aras, koltuğunu minik Azra’ya devretti

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’DE KOLTUK ÇOCUKLARIN 23 NİSAN COŞKUSU AZRA ÖZDEMİR İLE TAÇLANDI

22 Nisan 2026 16:10
21
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makam koltuğunu, İstiklal Marşı Okuma Yarışması Türkiye birincisi Azra Özdemir’e devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde anlamlı bir törene sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, geleneksel devir teslim töreninde koltuğunu, 2026 yılı İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda Muğla’yı başarıyla temsil ederek Türkiye birincisi olan Azra Özdemir’e bıraktı. Temsili olarak başkanlık makamına oturan Azra Özdemir, ilk açıklamalarında çocukların sosyal imkanlarına ve çevre duyarlılığına dikkat çekti. Muğla’yı çocuklar için daha keyifli bir şehir haline getirmeyi hedeflediğini belirten Özdemir, şehirdeki sinema ve benzeri sosyal alanların sayısının artırılmasını talep etti. Mahallelerdeki yolların iyileştirilmesi ve çocuklar için daha güvenli hale getirilmesini de talep eden Özdemir, büyüklerin yerlere izmarit atmayarak çocuklara örnek olmasını ve temiz bir çevre için duyarlı olunmasını istedi. Ayrıca kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için de projeler üretilmesini istedi.

Azra Özdemir’in Türkiye birinciliği ile Muğla’ya büyük bir gurur yaşattığını vurgulayan Başkan Ahmet Aras, yaptığı konuşmada bayramın anlam ve önemine değindi. Aras; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan bu bayramın 106. yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Bugün koltuğumuzda, İstiklal Marşımızı en güzel şekilde okuyarak göğsümüzü kabartan Azra oturuyor” dedi.

Özdemir’in öğretmen olma hayalini desteklediğini belirten Başkan Aras, “Öğretmenlik en kutsal mesleklerden biri. Bizler bulunduğumuz görevlerde, Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın önünü açmak ve onlar için en iyisini yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Kutlamaların sadece yerel değil, uluslararası bir boyutta geçtiğini hatırlatan Başkan Aras, Ukrayna, Litvanya, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs ve Moldova gibi ülkelerden gelen misafir çocuklarla birlikte 23 Nisan coşkusunu paylaştıklarını belirtti. Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.