Dolar 45,6024
Euro 53,0450
Altın 6.605,50
BİST 13.167,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Fethiye’de akaryakıt istasyonunda kadına şiddet ve yağma davasında karar açıklandı

FETHİYE’DE PETROL İSTASYONUNDA KADINA ŞİDDET VE YAĞMA DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI

17 Ekim 2025 19:00
468
A+
A-

Fethiye’de akaryakıt istasyonunda kadına şiddet ve gasp olayına karıştığı iddia edilen 3 şüpheli hakkında karar açıklandı. Yağma, gasp ve dayak olayı nedeniyle 15’er yıla kadar hapis cezası istenen 3 şüpheli için Fethiye 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada karar açıklandı. 1’i tutuksuz, 2’si tutuklu 3 şüpheli için mahkeme önce 12’şer yıl hapis cezası verirken, zararın giderildiği ve iyi hal indirimi ile sanıkları 6’şar yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırdı.

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde P.D. adlı kadın, bir akaryakıt istasyonunda iddiaya göre tartıştığı bir kişi tarafından tekme ve yumruklu saldırıya uğramıştı. Pompaların bulunduğu bölümde saldırıya uğrayan ve sığınmaya çalıştığı istasyondaki markette devam eden şiddet olayı güvenlik kameralarına da saniye saniye yansımıştı. Darp edilen P.D. (42)’nin şikayeti üzerine yakalanan H.A.(20); S.S. (21) ve T.A.(22) tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamenin ardından Fethiye 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanıklar için yağma ve dayak olayı iddiası ile 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Tutuklu sanıklardan H.A. ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.S. ve T.A.’nın tutukluluğunun devamına karar verilmişti. İlk duruşmada mağdure P.D. de şikayetçi olmadığını beyan etmişti.

Fethiye 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar T.A. ve S.S. ile avukatları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaada bulunurken, sanıkların cezalandırılıp tutukluluk hallerinin devamını istedi. Tutuklu sanıklardan S.S. mütalaayı kabul etmediğini önceki savunmalarını tekrarladığını, mağdurun telefonunu ya da arabasını çalmak gibi bir amacının olmadığını, iddia edilen yağma suçunu kabul etmediğini beratını ve tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık T.A. ise mütalaayı kabul etmediğini belirterek, “Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Yağma suçunu işlemedim. Diğer eylemler sebebiyle de pişmanım. Beratımı ve tahliyemi talep ederim.” ifadelerini kullandı.

Karar açıklandı

Duruşmada verilen 10 dakikalık aranın ardından Fethiye 3. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı kararı açıklarken, tutuksuz sanık H.A., tutuklu sanıklar S.S. ve T.A.’yı birden fazla kişi tarafından işyerinde veya eklentilerinde yağma suçunu işlediği gerekçesiyle önce 12’şer yıl hapis cezasına çarptırırken, zararın giderilmesi ve iyi hal indirimleriyle neticeden 6’şar yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırdı. H.A.’nın adli kontrol tedbirinin uygulanmasına da karar verilirken, S.S. ve T.A.’nın tutukluluklarının devamına karar verdi. Tutuklu sanık avukatları kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacaklarını bildirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.