Dolar 48,5250
Euro 56,3246
Altın 6.784,88
BİST 14.467,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 35°C
Açık
Muğla
35°C
Açık
Paz 33°C
Pts 31°C
Sal 31°C
Çar 29°C

Marmaris turizmi sezona dolulukla veda ediyor

MARMARİS TURİZMİ SEZONA DOLULUKLA VEDA EDİYOR

27 Eylül 2025 10:45
666
A+
A-

Dünyanın ve ülkemizin gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin ağırlanmasına devam ediliyor. Mart ayında başlayan turist canlılığının Kasım ayının ortasına kadar süreceği belirtilirken, turizmciler de yeni pazarlar için çalışmalara devam ediyor.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı ve otel işletmecisi turizmci Cengiz Aygün, 2025 turizm sezonunu değerlendirdi. Sezonun ilk çeyreğinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Aygün, Haziran ayından itibaren dolulukların yüzde 90 seviyesinde devam ettiğini söyledi. Operasyonların yaklaşık 12 Kasım’a kadar süreceğini aktaran Aygün, “Bu tarih Marmaris’in geneli için geçerli değil. Çoğu otelimiz Ekim ayının 20-25’ine kadar açık kalarak sezonu tamamlayacak” dedi. Aygün, “İngiltere pazarında kayıplarımız oldu. Ancak iç pazar sayesinde doluluk oranlarımızı yüksek tuttuk. Yine de Marmaris geçmiş kayıplarını kapattı ya da eski görkemli günlerine döndü dersek, bu henüz mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“Marmaris turizminin yüzde 70 potansiyeli İçmeler-Siteler kıyı bölgesinde”

Marmaris’in geleceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aygün, özellikle İçmeler’den Siteler Mahallesinin kıyı şeridine kadar olan bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekti. “Bu bölgedeki tesisler kendilerini günün şartlarına uygun hale getirdiğinde Marmaris turizmine büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Marmaris’in yalnızca deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını vurgulayan Aygün, “Ticaret Odası antik şehirler ve tarihi alanlarımızla ilgili ciddi çalışmalar yürütüyor. Belediyemiz festivallerle tanıtımı destekliyor. Biz de konaklama sektörü temsilcileri olarak bu sürecin içindeyiz” dedi. Turizmi 12 aya yayma çalışmalarına da değinen Aygün, “Şu an yaklaşık 8 aylık bir turizm sezonumuz var. GETOB olarak 9 aya çıkarmak için çalışıyoruz. 12 ay turizm de mümkün ancak bu süreç 5-10 yıl içinde gerçekleşebilir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.