Dolar 48,5250
Euro 56,3246
Altın 6.784,88
BİST 14.467,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 32°C
Az Bulutlu
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 30°C

Aracın çarptığı “Karakulak” telef oldu

SEYDİKEMER’DE ARAÇ ÇARPMASI SONUCU “KARAKULAK” ÖLDÜ

24 Nisan 2025 17:40 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2025 19:18
818
A+
A-

Seydikemer’de araç çarpması sonucu telef olan nadir türlerden biri olan karakulak, doğa koruma ekiplerince incelemeye alındı.

Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi kavşağı yakınlarında vatandaşlar tarafından telef olmuş olarak bulunan karakulak, doğa koruma yetkililerini harekete geçirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Fethiye Şefliği personeli, araç çarpması sonucu telef olduğu belirlenen karakulağı bulunduğu yerden alarak Fethiye’ye getirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin tarafından yapılan incelemelerde, karakulağın erkek ve yaklaşık 2 yaşında olduğu tespit edildi. Yaklaşık 10 kilogram ağırlığında olan karakulağın, telef olmadan önce sağlıklı ve normal bir gelişim sürecinde olduğu belirlendi. Yetkililer, hayvana ait detaylı ölçümleri kaydederek bilimsel veri olarak değerlendirmek üzere not aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.