Dolar 45,9743
Euro 53,6488
Altın 6.619,53
BİST 13.729,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 23°C

Başkan Aras: “Bu karar, yerel yönetimlerin yetkilerine ve demokratik değerlere yönelik bir tehdittir”

BAŞKAN ARAS’TAN KNİDOS RESTORAN KARARINA TEPKİ: “TARİHE VE DEMOKRASİYE DARBE “

3 Ocak 2025 22:05 | Son Güncellenme: 4 Ocak 2025 14:56
564
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaçak yapı ilan edilen Knidos Antik Kenti’ndeki restoranın yıkım kararına tepki gösteren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bu karar yalnızca bir yıkım değil, aynı zamanda yerel yönetimlerin yetkilerine ve demokratik değerlere yönelik bir tehdittir” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kültür ve Turizm Bakanlığının kaçak yapı ilan ederek yıkım kararı aldığı Datça Knidos Antik Kenti’ndeki restoranın önünde basın açıklaması düzenledi. Alınan kararı, ekonomik ve demokratik bir sorun olarak değerlendiren Başkan Aras, “Bu karar yalnızca bir yıkım değil, aynı zamanda yerel yönetimlerin yetkilerine ve demokratik değerlere yönelik bir tehdittir” dedi.

Knidos’un, demokrasinin temellerinin atıldığı bir yer olduğuna dikkat çekerek bölgenin tarihi önemine vurgu yapan Başkan Aras, “Bugün burada halkın ve yerel yönetimlerin iradesi yok sayılarak alınan kararlar, hem geçmişimize hem de geleceğimize zarar veriyor” dedi.

Aras, yıkım kararının ardından bölgede belirsizlik olduğunu belirterek, alanda gelir getirici bir işletme açılıp açılmayacağı ve Datça Belediyesi’nin yeniden gelir elde edip edemeyeceği gibi konularda net bir bilgi verilmediğini ifade etti. Aras, Kültür ve Turizm Bakanlığının, restoranın kaldırılmasının ardından bölgeye dair planlarını net bir şekilde açıklamadığını vurguladı. Aras, “Biz, halkımızın iradesini ve belediyelerimizin haklarını korumaya kararlıyız. Tüm halkımızı bu haksızlığa karşı ses çıkarmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.