Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 16°C
Yağmurlu
Muğla
16°C
Yağmurlu
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 17°C

Başkan Köksal ve Aras basın mensupları ile bir araya geldi

MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANI ŞEHİR PLANCISI GONCA KÖKSAL VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS, ‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ’ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN KAHVALTIDA BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU.

25 Temmuz 2024 12:20 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2024 12:21
242
A+
A-

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ’Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’ dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile buluştu. Atapark’ta düzenlenen etkinlikte, Başkan Köksal ve Başkan Aras, Menteşe’de görev yapan basın mensupları ile sohbet etme fırsatı buldu.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, yaptığı konuşmada basın özgürlüğünün önemine değindi ve halkın haber alma hakkı için zor şartlarda görev yapan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Gününü kutladı. Köksal, basından sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin önemine vurgu yaparak, “O günden bugüne basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı oldu” dedi.

Başkan Köksal, sözlerine şöyle devam etti: “Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, Milletin müşterek sesidir’ ifadesi basının toplumu aydınlatması ve toplumun sesinin duyulması bakımından üstlendiği misyonu net olarak açıklıyor. Menteşe olarak biz, halkın haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla gazeteciliği etik kuralları çerçevesinde yürüten saygın gazetecilere sahibiz. Ancak hem basın çalışanlarımız hem de yayın kurumlarımız yaşanan ekonomik zorluklar ve gitgide ağırlaşan şartlar nedeniyle büyük sıkıntı içerisindeler. Menteşe Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde hiçbir ayrım gözetmeksizin yayın kurumlarımıza elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Başkan Köksal, konuşmasının sonunda basında sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde yaşam hakları ellerinden alınarak aramızdan ayrılan basın mensuplarını saygıyla anarken, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü ve Basın Bayramı’nı kutladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.