Dolar 48,4591
Euro 56,4007
Altın 6.846,01
BİST 14.247,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 31°C
Açık
Muğla
31°C
Açık
Çar 31°C
Per 34°C
Cum 35°C
Cts 35°C

Menteşe’de ata tohumdan üretilen 20 bin fidan ücretsiz dağıtıldı

MENTEŞE BELEDİYE TARAFINDAN ATA TOHUMLARDAN ÜRETİMİ YAPILAN DOMATES, BİBER VE PATLICAN FİDANLARININ DAĞITIMI MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS VE MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANI GONCA KÖKSAL TARAFINDAN VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILDI.

9 Mayıs 2024 13:05
312
A+
A-

Menteşe Belediye tarafından ata tohumlardan üretimi yapılan domates, biber ve patlıcan fidanları, Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Menteşe pazaryeri girişindeki Orhan Çakır parkında ata tohumlardan üretilerek yetiştirilen domates, biber ve patlıcan tohumlarını almak için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlara dağıtımı yapılan fidelerden üretip çoğaltmaları için belli sayıda fide verilirken, esas amacın fidelerden üretilen ürünlerin tohumlarının çoğaltılarak yerli tohumla üretilen ürün sayısının arttırılması hedefleniyor.

Ata tohumlardan yetiştirdikleri fideleri ücretsiz dağıtan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, “Şu anda toplam 20 bin adet fide dağıtımı yapılıyor. Bunlar domates, biber ve patlıcan fideleri. Bizim amacımız bu ürünleri yetiştirelim, sağlıklı tohumlardan, ata tohumlarımızdan ürünlerle beslenelim. Fakat bunun yanında asıl amacımız bunları gelecek nesillere aktaralım. Yıllar sonra bizim sandıklarımızda ata tohumlarımız hala yer almaya devam etsin. Bunların satışı yok. O nedenle elden ele bizim bunları çoğaltmak, büyütmek ve saklamamız gerekiyor. Asıl amacımız bu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.