BODRUM RÜYASI
“Yine çıktım koltuğa. Yalvar yakar, neyin varsa yağmalatacağım.” Bir dahaki seçime kadar adayın biri böyle bağırıyordu, uyandım. “Tövbe tövbe!” dedim hanıma. Anlattım, “Üstün açık kalmıştır.” dedi. Aman siz iyi örtünün, çibinlikte yatın. Sivrisinekler kanınızı emmesin.
Yürürken vücut sergisi açanlar, gündüz kıçı açık geziyor, ben üstüm açık yatarken başıma gelene bakın.
Hemcinslerim rüyasında, pavyonun erken saatlerinde başlayan pavyon dansının ilerleyen saatlerdeki üstü açık versiyonlarını, Saba Tümer’in kahkahaları arasında görürken, siz benim gördüğüm rüyaya bakın.
Bodrum’da encümen adayının Bodrum’da oyu yok. Oysuza oy vereceksiniz. Adam kendini seçmezken siz adamı seçeceksiniz. Kıskanmamak elde değil. Adam aday değil, aday oluyor. Oyu yok oy alıyor. Benim gibi beceriksizler seçse ne olur, seçmese ne olur. Analar ne damatlar doğuruyor. Siz dokuz doğurun kim kazanacak diye.
Encümen olacak damat beyi kutlamaya giderken, eli boş gitmeyin. Keçiboynuzu pekmezi götürün. Bu damat arkadaşın aday olduğu partinin altı oku var. Bu arkadaş hangi oktan?
Ok denince, Ankara Büyükşehir Belediye adayı Altınok var. Gerçekten hayat çok acımasız düşünsenize Ankara’nın yarısı adamın. Mal varlığına bakın. Ben okudum bitiremedim. Sahibi olduğun şehri yönetmek için seçime girmek zorunda kalıyorsun. Ne acı. Rabbim sabırlar versin.
Bodrumda yerel seçimde pek şansı olmayan İYİ besili aday geziyordu. Halikarnas’ın altındaki kafede oturanlara kendini ve yapacaklarını masa masa gezip anlatıyordu. Doğuştan doğurma özelliği olmayan iki hanımın masasına gitti. Hanımlar iri yapılı adayı hoş karşıladılar. Nerede oturuyorsunuz diye sordu? Sağdaki hanım, üsteki Zeki Müren’in evini göstererek, “Zeki Müren’in üstünde” dedi. Soldaki hanım Torba’da dedi. Aday torbanın neresinde oturuyorsunuz diye sordu tekrardan. Hanımefendi Ferdi Özbeğen’in göbeğinde dedi. Adaya “Siz nerde oturuyorsunuz?” diye sordular. Aday, “Bir rakibimi ve kendimi seçimlerde kıçımın üstüne oturtturucam.” dedi.