Dolar 44,8650
Euro 52,9536
Altın 6.903,16
BİST 14.251,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Az Bulutlu
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C

Köyceğiz’de deniz kaplumbağaları ile ilgili seminer verildi

KÖYCEĞİZ’DE DENİZ KAPLUMBAĞALARI İLE İLGİLİ SEMİNER VERİLDİ

4 Ocak 2024 18:30
302
A+
A-

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde “Mavi Yeşil Okullar Projesi” çerçevesinde nesli tehlikede ve koruma altında olan caretta caretta cinsi deniz Kaplumbağalarının neslinin devamı için Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) tarafından öğrenciler bilgilendirildi.

DEKAMER ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği düzenlenen seminerler Köyceğiz Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Salonu ve İMKB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. DEKAMER Araştırma Asistanı Biyolog Fatih Polat tarafından, “Mavi Yeşil Okullar Projesi” çerçevesinde Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Köyceğiz Anadolu Lisesi, Köyceğiz M.T.A.L. ve Şehit Ömer Halis Demir M.T.A.L. öğrencilerine eğitim verildi. Polat, tarafından verilen seminerde öğretmen ve öğrencilere deniz kaplumbağaları ve yürütülen kurtarma çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Seminerde ayrıca çevreye atılan çöplerin, plastiklerin doğaya ve kaplumbağalara olan zararlarından da bahsedildi. Deniz kaplumbağaları hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun ardından öğretmen ve öğrencilere eğitici broşürler hediye edildi. Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimi gerçekleştiren DEKAMER araştırma asistanı Biyolog Fatih Polat’ a teşekkür edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.