Dolar 49,6918
Euro 55,7233
Altın 6.384,76
BİST 11.116,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Çok Bulutlu
Muğla
20°C
Çok Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 15°C
Per 16°C

Türkiye diri faylarının Paleosismolojik özelliklerinin belirlenmesi projesi tanıtıldı

TÜRKİYE DİRİ FAYLARININ PALEOSİSMOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ PROJESİ TANITILDI

Türkiye diri faylarının Paleosismolojik özelliklerinin belirlenmesi projesi tanıtıldı
1 Kasım 2023 16:30
622
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarının Yürütücülüğünü Yaptığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 1007 KAMAG projesinin tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

MSKÜ’lü araştırmacılardan Dr. Öğretim Üyesi M. Ersen Aksoy’un projenin Muğla ayağı yürütücüsü, Araştırma Görevlisi Dr. Esra Çetin ve Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Yılmaz Aksoy’un araştırıcı olduğu ‘Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi’ başlıklı proje, 5.5 milyon TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.

Yürütülen deprem araştırmaları projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katıldığı törenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kamuoyu ile paylaşıldı. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, diğer yürütücü üniversitelerin rektörleri ile birlikte imza törenine katıldı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliğinin müşteri kurum olduğu ve toplamda 100 milyon TL bütçeye sahip proje çerçevesinde Türkiye’de deprem üreten birçok fay araştırılacak.

Türkiye diri faylarının paleosismolojik özelliklerini inceleyerek, bulundukları bölgeler için, yerleşim alanlarını etkileyebilecek nitelikte deprem senaryolarını ortaya koymak amacıyla oluşturulan proje sayesinde ihtiyaç doğrultusunda üniversitelerden konu uzmanı araştırmacılar ilgili kurum ile güç birliği yapacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi araştırmacılarla birlikte projede yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yerbilimleri Enstitüsünden Prof. Dr. Mehmet Akif Sarıkaya, Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünden Prof. Dr. Uğur Avdan ve Dr. Öğretim Üyesi Resul Cömert, Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Erman Özsayın, Niğde Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Dilek Şatır-Erdağ ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurum bursiyerleri Muhammed Nur Abdullah (MSKÜ), Atilla Koyuncu (MSKÜ) ve Yaren Sena Çetin (HÜ), proje dahilinde Muğla il merkezi ve yakın çevresinde yer alan Muğla fayı, Yatağan fayı ve Beyağaç faylarının deprem tehlikesini tanımlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.