Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 24°C
Az Bulutlu
Adana
24°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 30°C
Sal 33°C

YK Enerji, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne santral bünyesinde istasyon kurdu

YENİKÖY KEMERKÖY ELEKTRİK ÜRETİM ŞİRKETİ YENİKÖY TERMİK SANTRALİ İÇİNDE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE 112 İSTASYONU TAHSİS ETTİ

YK Enerji, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne santral bünyesinde istasyon kurdu
1 Eylül 2022 13:48
189
A+
A-

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YK Enerji), Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile düzenlediği protokol çerçevesinde, bölgeye daha hızlı hizmet verebilmek ve müdahale sürelerini azaltmak amacıyla Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na, Yeniköy Sosyal Tesisleri içerisinde yer tahsis etti.

Acil sağlık hizmeti açısından kritik bir öneme sahip Ören yolunda bulunan Yeniköy Sosyal Tesisleri, konum itibarıyla yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı kritik bir noktada yer alıyor.

Milas-Ören karayolunun özellikle yaz aylarında trafiğin arttığı, geliş ve gidişin aynı yol üzerinden sağlandığı dar, virajlı ve dikkat isteyen bir güzergah olduğu belirtilirken, yer tahsis edilen bölgenin trafik kazalarının sıkça yaşandığı böyle bir konumda bulunması bölge halkı tarafından da sevindirici bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, bu çerçevede aralarında Bağdamları, Fesleğen, Çakıralan, Gürceğiz, Karacaağaç, Sekköy, Çamköy, İkizköy ve Pınararası ile birlikte toplam 19 mahalleye birinci ekip olarak destek veriyor. Kultak, Alatepe, Ören, Kısırlar, Gökbel, Mazıköy, Beçin’e kadar uzanan büyük bir alanı da bölge ekiplerinin vakada olması durumunda destekliyor.

İstasyon, aralarında acil tıp teknisyeni, paramedik ve şoförden oluşan toplam 13 kişilik bir ekiple, 7 gün 24 saat vardiya esasına göre çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.