Dolar 32,5003
Euro 34,7680
Altın 2.489,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 25°C
Az Bulutlu
Adana
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 29°C

O plan reddedildi

O plan reddedildi
10 Ağustos 2020 19:20 | Son Güncellenme: 10 Ağustos 2020 19:21
602
A+
A-

Milas Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından liman amaçlı yapılması planlanan Nazım İmar Planı reddedildi.

Milas Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı bugün Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi konuşan Muhammet Tokat, pandemi sürecinde yeni bir döneme girildiğini belirterek, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de genel denetimlere başladık. Vatandaşlarımızın toplum sağlığını düşünen bir yaklaşımla hareket etmesi çok önemli.” dedi.

“İmar Komisyonu Liman Yapımına Olumsuz Görüş Bildirdi”

12 ana, 3 ek gündem olmak üzere toplanan mecliste, son dönemlerde gündeme gelen Güllük bölgesine yapılması planlanan liman amaçlı Nazım İmar Planı da görüşüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından; yapılması planlanan liman için Milas Belediyesi’nden görüş istendi. Bakanlığın talebine, Güllük’e yapılması planlanan liman için çevresel sorunları arttıracağından ve mevcut olarak bulunan limanın kapasitesinin iyileştirilerek faaliyetine devam ettirilmesinin daha faydalı olacağı, bölgede oluşacak trafik yoğunluğu ve iskeleye mal taşıyacak araçların yaratacağı sıkıntılar gibi nedenlerle İmar Komisyonu olumsuz görüş bildirdi. İmar Komisyonu raporunun ardından gündem ile ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Tokat, “İmar Komisyonu’muz bu konuda fedakarca çalıştı, kendilerine bu özverileri için çok teşekkür ederim. Güllük’te mevcut  bir liman bulunuyor. Yapılması planlanan ikinci liman Güllük’e olumsuz sonuçlar doğurur.” dedi. İmar Komisyonu’nun olumsuz raporu meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Karar, meclis toplantısını izleyen Güllük halkı tarafından alkışlarla karşılandı.

İmar Komisyonu’nun raporlarının görüşülmesinin ardından meclis, diğer gündemlerin karara bağlanmasının ardından tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.