Dolar 32,4238
Euro 34,4423
Altın 2.488,20
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 30°C
Açık
Adana
30°C
Açık
Çar 31°C
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 24°C

İmara aykırı yapılarda yıkımlar devam ediyor

İmara aykırı yapılarda yıkımlar devam ediyor
17 Temmuz 2020 21:04
2.884
A+
A-

Bodrum Belediyesi ekipleri, kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini sürdürürken, diğer taraftan da yasal süreçleri tamamlanan yapı ve eklentilerin yıkımına ara vermeden devam ediyor. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın göreve gelir gelmez başlatmış olduğu “Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği” kapsamında, imar planına aykırılıklar bulunduğu tespit edilen binaların yıkım işlemleri sürüyor. Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda son olarak Güvercinlik Mahallesi’ndeki bir binada yıkım çalışmaları başlatıldı.

Güvercinlik Mahalle Merkezinde, Milas-Bodrum Karayolu üzerindeki iki katlı binada, Bodrum Belediyesi Yıkım Şefliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Binanın kaçak olan 380 metrekarelik ikinci katında başlatılan yıkım, karayoluna ve çevredeki diğer binalara zarar verilmemesi için hassas bir şekilde yürütülüyor.

Güvercinlik Mahallesinde yıkım çalışması devam ederken, Turgutreis, Yakaköy, İslamhaneleri ve Yalıkavak Mahallelerinde tespit edilen imara aykırı yapılarda da mülk sahipleri ve Belediye işbirliğinde yıkım çalışmaları sürdürülüyor.

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliği ekipleri, 2019 Nisan-2020 Haziran tarihleri arasında imara aykırı ve izinsiz yapıldığı tespit edilen toplam 240 yapının yıkım işlemini gerçekleştirdi. Bu yapılardan 114 adedi Belediye ekipleri tarafından yıkılırken, 126 adedi ise mülk sahipleri tarafından Belediye gözetiminde kaldırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.