Dolar 48,5250
Euro 56,3246
Altın 6.784,88
BİST 14.467,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 31°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
31°C
Parçalı Bulutlu
Cum 35°C
Cts 35°C
Paz 33°C
Pts 31°C

Muğla’da 140 bin dekar alan su ile buluştu

MUĞLA’DA 1 NİSAN’DA BAŞLAYAN 2024 YILI SULAMA SEZONUNDA TOPLAM 140 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİNİN SU İLE BULUŞMASI BEKLENİYOR.

21 Haziran 2024 10:35
285
A+
A-

Muğla’da 1 Nisan’da başlayan 2024 yılı sulama sezonunda toplam 140 bin dekar tarım arazisinin su ile buluşması bekleniyor. Yapılacak sulu tarım ile birlikte 2024 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 1 milyar 610 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiği açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, bizler kurum olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz. Muğla bölgesinde 1 Nisan’da başlayan sulama sezonu devam ediyor. 2023 yılı sulama sezonunda Muğla’da 140 bin dekar alan su ile buluştu. Sulu tarım ile ülkemiz ekonomisine 1 milyar 610 milyon lira katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER: , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.