Dolar 44,8794
Euro 52,8599
Altın 6.914,86
BİST 14.493,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Sal 22°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Başkan Gürün’den İtfaiye personeline teşekkür ziyareti

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN GÜRÜN, MARMARİS’TEKİ ORMAN YANGININDA ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI İTFAİYE EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ YAPTI.

29 Haziran 2022 15:04
549
A+
A-

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet Yedi Adlar Mevkiinde 21 Haziran’da başlayıp 25 Haziran’da tamamen kontrol altına alınan orman yangınında aktif görev alan itfaiye ekiplerini ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yangında gösterdikleri özverili mücadele nedeniyle itfaiye personeline teşekkür etti.

Gürün, “Yangında bir bütün olduk”

Yangının ilk gününden bu yana İtfaiye ekiplerinin yoğun çaba sarf ettiğine dikkat çeken Başkan Gürün, diğer illerden gelen desteklerin de çok önemli olduğunu ve bu nedenle yangının söndürülmesine katkı sunan herkese minnettar olduklarını söyledi. Gürün, “Marmaris’teki orman yangınında itfaiye ekiplerimiz orman ekiplerimize yangının en yoğun olduğu yerler de dahil olmak üzere su takviyesi yaptı ve yangına müdahalede ihtiyaç duyulan yerlerde müdahalede bulundu. Bunun yanı sıra ekiplerimiz alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte soğutma çalışmalarında da aktif görev aldı. Bunun yanı sıra sadece itfaiye ekiplerimiz değil, diğer çalışma arkadaşlarımız da tahliye kararı alınan bölgelerde insan, hayvan, araç gibi birçok tahliyeyi gerçekleştirdi. Sağlık ekiplerimiz dumandan etkilenen ve sağlık sorunu yaşayan görevlilere bölgede ilk müdahaleyi yaptı. Veterinerler hekimlerimiz birçok hayvanı tedavi ederek yaşama tutunmasını sağladı. Bu ve bunun gibi birçok farklı hizmetle yangının söndürülmesinde aktif görev alındı. Ülkemizin en değerli varlıklarından olan ormanlarımızın korunması amacıyla tüm kurumlarımızın personeli omuz omuza vererek mücadele etmiş, yurdumuzun çeşitli yerlerinden yardıma koşan belediye ekiplerimiz de canla başla çalışarak mücadeleye destek vermiştir. Başta Ankara, İzmir, Denizli, Aydın, Eskişehir, Antalya ve Manisa Büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere Marmaris’te bizimle birlikte olan tüm Büyükşehir, il ve ilçe Belediyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.