Dolar 49,9422
Euro 55,7635
Altın 6.222,90
BİST 10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 15°C
Sal 16°C

Datça’da çadır ve karavanlara sıkı denetim

MUĞLA’NIN DATÇA İLÇESİNDE, YAZ SEZONU VE YANGIN SEZONU NEDENİYLE ORMANLIK ALANLAR İLE SAHİLLERDE ÇADIR VE KARAVANLARLA YAPILAN KAMP VE KONAKLAMALARA YÖNELİK DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI. DENETİMLERDE KURALLARA AYKIRI ŞEKİLDE KONAKLAYANLAR UYARILARAK BULUNDUKLARI ALANLARDAN UZAKLAŞTIRILDI.

10 Ağustos 2026 13:00
396
A+
A-

Muğla’nın Datça ilçesinde, yaz sezonu ve yangın sezonu nedeniyle ormanlık alanlar ile sahillerde çadır ve karavanlarla yapılan kamp ve konaklamalara yönelik denetimler sıklaştırıldı. Denetimlerde kurallara aykırı şekilde konaklayanlar uyarılarak bulundukları alanlardan uzaklaştırıldı.

Datça’nın yaz aylarında yoğun ilgi gören koy ve sahillerinde kamp hareketliliğinin artması üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Yaka ve Mesudiye mahallelerindeki ormanlık alanlar ve sahillerde gerçekleştirilen kontrollerde, çadır ve karavanlarla konaklayan vatandaşlar denetlendi. Denetimlerin başta Gerence, Kurubük, Palamutbükü ve Ovabükü olmak üzere bölgedeki çeşitli alanlarda gerçekleştirildiği öğrenildi. Yaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı çalışmalarda, kamp yapan vatandaşlara konaklama kuralları hakkında bilgilendirme ve uyarılarda bulunuldu.

Yapılan kontrollerde belirlenen kurallara aykırı şekilde kamp ve konaklama yaptığı tespit edilen kişiler, ekipler tarafından uyarıldı. Uyarılara rağmen kurallara uygun olmayan şekilde bölgede bulunanlar ise bulundukları alanlardan uzaklaştırıldı. Denetimlere Motorlu Jandarma Asayiş Timleri de destek verdi. Ekipler, ormanlık alanlar ve sahillerde kamp yapılan noktaları kontrol ederek yangın risklerine karşı vatandaşları uyardı.

Datça İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çadır ve karavanlarla yapılan kamp ve konaklamalara yönelik denetimlerini yangın sezonu boyunca sürdüreceği bildirildi. Denetimlerin karadan ve havadan devam edeceği belirtilirken, vatandaşlardan belirlenen kurallara uymaları istendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.