Bodrum Tarihi sempozyumu Nurol Kültür Merkezi’nde
Özel Bodrum Uğur Anadolu Lisesinde okuyan, tarihe ilgi duyan gençlerin kurduğu Tarih Kulübü; büyük bir etkinliğe imza atıyor!
17 Mayıs 2025 Cumartesi günü Nurol Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da başlayacak ve üç (3) saat sürecek sempozyumda konunun uzmanları, Bodrum halkına eşsiz bilgiler sunacak.
“Bodrum Tarihi“ adlı, iki oturumdan oluşan sempozyumun birinci oturumunda
Arkeolog Serap Topaloğlu, “Bodrum’un Tarihi ve Arkeolojik Mirası“ sunumunu; Academia Vakfı Başkanı Özay Kartal, “Antik Halikarnassos’a Yolculuk“ adlı sunumu;
Latmos’u Koruma Derneği kurucularından Selahattin Aydın, Latmos’un sesi “Latmos’un Tarihi, Önemi ve Korunması“ adlı sunumunu gerçekleştirecek. Böylece ilk oturumda Bodrum’un yer üstü değerleri anlatılacak.
İkinci oturumda ise
İnsitute Of Nautical Archaeology‘de su altı arkeoloğu olan Dr. Orkan Köyağasıoğlu, “Su Altı Arkeolojisi ve Batıklar“ adlı sunumu yaparken günümüzde artık yapılmayan süngercilik mesleğini, Süngerci Yazar Mehmet Yavaş anlatacak.
Bu sempozyuma katılımın ve ilginin yüksek olacağı düşünülüyor.