Dolar 45,8964
Euro 53,4028
Altın 6.653,50
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 26°C
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Su Jeti, Flyboard ve MotoSurf Türkiye Şampiyonası, Bodrum’da başladı

TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU (TMF) TARAFINDAN DÜZENLENEN SU JETİ, FLYBOARD VE MOTOSURF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NIN İLK AYAK YARIŞLARI BODRUM’DA BAŞLADI.

10 Mayıs 2025 16:50
286
A+
A-

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen Su Jeti, Flyboard ve MotoSurf Türkiye Şampiyonası’nın ilk ayak yarışları Bodrum’da başladı.

Bodrum Motosiklet Kulübü’nün ev sahipliğinde Gündoğan Halk Sahili’nde düzenlenen yarışmaya, bölge sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Mahalle sakinleriyle yerli ve yabancı turistler, yarışmayı yakından takip etti. 50’den fazla sporcunun katılacağı yarışların ilk gününde motosurf ve su jeti yarışları gerçekleştirildi. Pazar günü de motosurf ve flyboard yarışları yapılacak.

TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2025 yılındaki faaliyet programına yer alan Su Jeti, Flyboard ve MotoSurf Türkiye Şampiyonası, yani 3 şampiyona bir arada bugün ve yarın Bodrum’da yapılıyor. Jetsurf’te 20’nin üzerinde sporcu yarışıyor, 22 kaydımız var. Flyboard kategorisinde 10’a yakın sporcumuz var. Su jetinde 20’ye yakın sporcumuz var. Yani 50’nin üzerinde bir yarışçı sayımız var. Türkiye Şampiyonası’nda sezonu Bodrum’da açmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bodrum Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Cevdet Erçik ise, 1 aydır bu organizasyona hazırlandıklarını ifade ederek, “MotoSurf ve jetinin de katılmasıyla beraber güzel bir organizasyon oluyor. Elimizden geldiğince sporcuları mutlu göndermek istiyoruz” diye konuştu.

Su jeti sporcusu Kaan Şanver da hedefinin şampiyonluk olduğunu söyleyerek, “Bu spor aslında niş bir spor. Herkesin bir anda içine giremeyeceği, yakınından biri bu işin içindeyse kesinlikle aynı gün içinde girip başlayabileceği bir spor. Bu spor 6 kategoride oluşuyor. En düşük beygir güçlerinden, gençler kategorisinden ve profesyonel sporcuların olduğu 6 kategoride yarış düzenleniyor. Kapalı şamandıra parkurunda yapılan bir operasyon bu. O parkurun içinde 25 şamandıranın arasında slalom yaparak 15 turu tamamlıyorlar. Onun sonucunda da şampiyonlar belirleniyor. Benim hedefim her zamanki gibi şampiyonluk. Vazgeçemeyeceğimiz bir olay. İnşallah bugün de aynı duyguyu yaşarız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.