Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Az Bulutlu
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C

Futbolun efsane ismi Vali Akbıyık’a ‘Gerçek Kral Tanju Çolak’ kitabını hediye etti

FUTBOLUN EFSANE İSMİ VALİ AKBIYIK’A ‘GERÇEK KRAL TANJU ÇOLAK’ KİTABINI HEDİYE ETTİ

13 Ocak 2026 15:15
223
A+
A-

Türk futbolunun efsane golcülerinden Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret ederek, çocuklar için yazılan ‘Gerçek Kral Tanju Çalak’ kitabını hediye etti.

Galatarasay ve Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden, eski millî futbolcu Tanju Çolak, Muğla’daki programları kapsamında Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Tanju Çolak, attığı gollerle kırılması güç rekorlara imza atmıştı. Bir sezonda attığı 39 golle en çok gol atan futbolcu unvanını elinde bulunduran ve o yıl ‘Avrupa Gol Kralı’ unvanını elde eden Tanju Çolak, bir maçta kaydettiği 6 golle de Türk futbol tarihine geçti.

Çocuklar için hazırlanan ‘Gerçek Kral Tanju Çolak’ kitabının tanıtımı için Muğla’da bulunduğunu belirten Tanju Çolak, “Dünden beri Muğla’dayım, bu güzel şehirdeyim. Sayın valimiz ile bir araya gelerek bir kahve içelim, biraz sohbet edelim dedim. ‘Gerçek Kral Tanju Çolak’ adlı çocuklar için kitap yaptık. Çok güzel bir kitap. Sağ olsunlar çocuklar da çok ilgi, alaka gösteriyorlar. Mardin’e gittik, Şanlıurfa’ya gittik, Adana’ya gittik. Şirin bir kitap çocuklar için çok keyifli dolu. O çocukları da çok seviyorum çünkü yarınlarımız onlar” dedi.

Vali Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Tanju Çolak’a teşekkür etti. Vali Akbıyık, “Vali ve veli olarak vatandaş olarak 34 yıllık meslek hayatımızda birinci önceliğimiz eğitim oldu. Bizim bir kitap, bir insan projemiz var. İnsan kitap kadar kıymetlidir. Önümüzdeki haftalarda Muğla olarak gençlik yılı ilan edeceğiz. Bu nedenle gençler geleceğimiz. Madden manen her şekilde onların gelişmeleri gerektiğini bu çerçevede tabi kitap, eğitim, spor da öncelikli birinci konumuz. Bu çerçevede yine gençlerle buluşuruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.