Dolar 45,9107
Euro 53,4514
Altın 6.623,89
BİST 14.200,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 28°C

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Bodrum’a çevre yatırımı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BODRUM TORBA MAHALLESİ’NDE YAPIMINA BAŞLADIĞI KATI ATIK TRANSFER İSTASYONUNUN YÜZDE 85’İNİ TAMAMLADI. PROJE HAYATA GEÇTİĞİNDE GÜNLÜK ORTALAMA 600 TON ATIK KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSLERİNE TRANSFER EDİLECEK.

4 Mart 2025 14:50 | Son Güncellenme: 4 Mart 2025 20:14
503
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Torba Mahallesi’nde yapımına başladığı katı atık transfer istasyonunun yüzde 85’ini tamamladı. Proje hayata geçtiğinde günlük ortalama 600 ton atık Katı Atık Düzenli depolama tesislerine transfer edilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çevreyi koruyan geleceğe hizmet eden yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Bodrum’un Torba Mahallesi’nde başlattığı katı atık aktarma istasyonun yüzde 85’ini tamamladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 yılında devreye alınması planlanan Bodrum Katı Atık Aktarma İstasyonu ile çöplerin düzenli depolama sahalarına transferi sağlanacak. Aynı anda 4 adet çöp kamyonunun döküm yapabileceği tesis, günlük ortalama bin ton atık transfer edecek kapasiteye sahip.

Tesisin yüzde 85’i tamamlandı

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeli Çevre Mühendisi Semih Duman, “Bodrum ilçemizde evsel atıkların düzenli depolama tesislerine taşınarak bertaraf edilmesi için Torba Mahallesi’nde katı atık transfer istasyonu inşaatı devam ediyor. Tesisimizin yüzde 85’i tamamlanmış durumda. En kısa süre içerisinde tesisimizi tamamlayıp faaliyete geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Yeşili ve mavisi ile en büyük mirasımız Muğla, Muğlamıza yapılan yatırım dünyaya yapılan yatırımdır”

Çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla, birbirinden değerli 13 ilçesi, tarihi, kültürel zenginlikleri ve eşsiz güzellikteki koyları ile dünyanın en özel şehirlerinden biridir. Muğlamızın yeşilini ve mavisini korumak için Büyükşehir Belediyesi olarak çevre yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Düzenli katı atık depolama tesislerinden, teknelerden atık alımına, çöpten elektrik üretimine kadar birçok yenilikçi projeyi Muğlamızda hayata geçirdik. Çevremizi koruyup gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak istiyoruz. Yeşili ve mavisi ile en büyük mirasımız Muğla. Muğlamıza yapılan yatırım dünyaya yapılan yatırımdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.