Dolar 45,9522
Euro 53,4633
Altın 6.611,09
BİST 14.200,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Datça’nın su sorunları masaya yatırıldı

MUĞLA (İHA) – MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ DATÇA KENT KONSEYİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELEREK İLÇENİN SU VE ATIKSU KONULARI HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

7 Eylül 2024 14:10
242
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri Datça Kent Konseyi üyeleri ile bir araya gelerek İlçenin su ve atık su konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Datça Kent konseyi üyeleri bir araya geldi. MUSKİ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleşen toplantıya Datça Kent Konseyi üyeleri, MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kali, İçme Suyu Daire Başkanı Serdar Aldemir, Atıksu Daire Başkanı Nazif Erdoğan ve Koordinasyon Daire Başkanı Atilla Aydaşoğlu katıldı.

Datça’nın geleceği düşünülerek projeler hazırlanıyor

Toplantıda özellikle Datça Yarımadası’nda yaşanan içme suyu sorunları ele alınırken Betçe projesiyle çözüme kavuşan problemeler anlatıldı. Datça’nın su kaynakları, kaynakların efektif kullanımı, sürdürülebilir su politikalarının oluşturulması, atık suyun bertarafı ve Datça’nın gelecek nüfus projeksiyonu göz önüne alınarak yapılması gereken altyapı yatırımları konuşuldu. Kent konseyi üyeleri Datça’da oluşturdukları su inisiyatifi kapsamında yaptıkları araştırmalar ve değerlendirmeleri MUSKİ yetkililerine sunarken MUSKİ bürokratları tarafından bu görüşler alınarak yapılacak olan projeler hakkında bilgi verildi.

“Datça dahil tüm ilçelerde önemli altyapı projelerini hayata geçireceğiz”

Toplantıda konuşan MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın MUSKİ’ye büyük önem ve destek verdiğine vurgu yaparak tüm ilçelerde içme suyu sorunlarının giderilmesi ve atık su altyapısının oluşturması amacıyla önemli projeler hazırladıklarını vurguladı. Şengül 2024 yılında altyapı eksiklerinin konuşulmasını yadırgadıklarını söyleyerek “Günümüz şartlarında kırsal kalkınma ve turizmin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyor olmalıydık. Altyapı yatırımları 50 yıl önce yapılması tamamlanması gereken konulardı. Bizler ne kadar geç kalınsa da Başkanımız Ahmet Aras’ın talimatları doğrultusunda tüm Muğla’da gereken bölgelerde aciliyet durumlarına göre projelerimizi hazırladık yatırımlarımızın hazırlıklarına başladık. Turizm sezonunun sona ermesi ile birlikte kentin çok farklı noktalarında çok önemli projelerin yapımına başlayacağız. Datça’da dahil tüm kentin altyapı sorunlarını gidermek için çalışacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.