Dolar 45,9564
Euro 53,4413
Altın 6.602,81
BİST 14.119,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 27°C

Kısa Mola ile annelerin ve evlatlarının yüzü gülüyor

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE İLK OLAN KISA MOLA MERKEZLERİ İLE BUGÜNE KADAR 411 AİLEYE 8 BİN 300 KEZ HİZMET VERDİ.

8 Ağustos 2024 15:20
640
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk olan ve engelli bireylere hizmet vermek için kurulan Kısa Mola Merkezleri; Menteşe, Milas, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde hizmetlerine devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatı ile Yatağan ve Bodrum ilçelerine de açılacak olan Kısa Mola merkezleri bugüne kadar 411 aileye 8 bin 300 kez hizmet verdi.

Sosyal Belediyecilik hizmetlerinde önemli projeleri hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kısa Mola Merkezleri ile takdir topluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde hizmete başlattığı Kısa Mola Merkezleri, Marmaris, Milas ve Fethiye’de ailelere hizmet vermeye devam ediyor.

Kısa Mola merkezlerinden yararlanan annelerden Fatma Çıldır, kimselere emanet edemedikleri çocukları için hayata geçirilen Kısa Mola merkezlerinin çok iyi düşünülen bir hizmet olduğunu söyledi ve bu hizmetin annelere ve çocuklarına çok iyi geldiğini belirtti. Fatma Çıldır; “Kısa Mola çok iyi. Bana terapi gibi geliyor. Tüm işlerimi halledebiliyorum. Kitap okumayı çok seviyorum. Kendim ile baş başa kitap okuyorum. Oğlum Kısa Mola’dan çıkana kadar. Çok da iyi düşünmüşler bence Kısa Mola gerçekten harika. Anneler için çok güzel” dedi.

Kısa Mola merkezlerinden yararlanan annelerden Fadime Güzel, kimselere emanet edemedikleri çocukları için hayata geçirilen Kısa Mola merkezlerinin çok iyi düşünülen bir hizmet olduğunu söyledi ve bu hizmetin annelere ve çocuklarına çok iyi geldiğini belirtti. Fadime Güzel, “Bizim hayatımızda çok etkisi oldu. Çocuğumuz sosyalleşti. Mutlu. Etkinlikler yapılıyor. Engelli nakil aracımız var. Geliyor alıyorlar götürüyorlar” dedi.

Bodrum ve Yatağan’a Kısa Mola Merkezi açılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Milas, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde bulunan Kısa Mola Merkezleri, 6 yaş ve üzeri engelli bireyleri ayda 4 defa maksimum üç saat süreyle misafir ediyor. İl genelindeki Kısa Mola Merkezleri’nden yararlanmak isteyen engelli bireyler, talep etmeleri halinde özel dizayn edilen araçlarla evlerinden alınarak merkeze getiriliyor ve ardından tekrar evlerine geri bırakılıyor. Bodrum ve Yatağan ilçesine Kısa Mola merkezleri yapılması için çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.