Dolar 44,9189
Euro 52,6138
Altın 6.785,36
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Yatağan’da ‘Çilek’ festivali

MUĞLA’NIN YATAĞAN İLÇESİNDE YATAĞAN BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN VE MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEK VERDİĞİ 20’NCİ GELENEKSEL GENÇLİK, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ KAPSAMINDA BU YIL İLK DEFA BENCİK MAHALLESİNDE ‘ÇİLEK’ FESTİVALİ DÜZENLENDİ.

28 Haziran 2024 21:45
335
A+
A-

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği 20’nci Geleneksel Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu yıl ilk defa Bencik Mahallesinde ‘Çilek’ festivali düzenlendi.

Türkiye, Avrupa ve Dünya’da birçok uluslararası yarışmada Okçuluk sporunda şampiyon sporcular çıkaran Yatağan’ın Bencik Mahallesinde 2018 yılından bu yana artarak devam eden Çilek üretimi ile 25 aile geçimini sağlıyor. Türkiye’nin birçok noktasına Çilek gönderen Bencik Mahallesinde ilk defa Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan misafirler, üreticiler tarafından sergilenen Çileklerin tadına bakıldı.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, 20 yıldır düzenlenen festival kapsamında ilk defa Çilek tanıtımının yapıldığını belirterek, önümüzdeki yıldan itibaren Bencik Çilek Festivalini bağımsız olarak yapacaklarını söyledi. Başkan Gİünay, “Seçimlerden önce dedik ki, ‘Biz Yatağan’ı sadece Yatağan’dan ibaret görmüyoruz. Yatağan’ı beldeleriyle, mahalleleriyle bir bütündür’ dedi. Bu anlayışımız gereği bu festivali buralara kadar yaydık. Burası öncesinde Dr. Ejder Sözen hocamız sayesinde okçuluğun başkenti oldu. Şimdi bundan sonra Çilek’in de başkenti olacak. Bencik Çileğinin lezzetini, değerini, markalaşmasını arttırmak için elimizden gelen tüm çabayı Yatağan Belediyesi olarak yapacağımızın sözünü şimdiden veriyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren bağımsız bir şekilde Bencik Çilek Festivali’ni bağımsız olarak kutlayacağız” dedi.

Festivale katılan CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Muğla’nın sadece turizm kenti değil, aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu belirterek, “Muğla bir turizm kenti ama turizm kenti olmasının yanında aynı zamanda çok önemli bir tarım kenti. Bu değeri öne çıkarmak bu değerlerimiz ile ücretim faaliyetlerimizi bizim en büyük hedefimiz ve sorumluluğumuzdur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.