Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 19°C
Yağmurlu
Adana
19°C
Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 26°C
Çar 29°C

Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkisiyle ilgili çalıştay yapıldı

MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YANGIN SONRASI ORMANCILIK UYGULAMALARINA BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK VE EKOSİSTEM ONARIMI YAKLAŞIMININ ENTEGRE EDİLMESİ ÇALIŞTAYI MARMARİS’TE YAPILDI.

24 Nisan 2024 12:45
36
A+
A-

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı Marmaris’te yapıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarının ardından orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkileriyle ilgili bilimsel ve akademik çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü), DKM (Doğa Koruma Merkezi) ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde çalışmalarla ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan bilgilendirme programını ardından çalıştay gerçekleştirildi.

Akdeniz Orman Ekosisteminde Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Çerçevesinde Yangın Sonrası Ekosistem Onarımı Projesiyle ilgili “Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı” Marmaris’te yapıldı.

Marmaris’te yapılan çalıştaya Orman Genel Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanı Özgür Balcı, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcıları Ersen Çetin ve Adnan Güller, FAO ve DKM yetkilileri, ilgili Şube Müdürleri ve pilot bölge olarak seçilen Marmaris ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinden teknik elemanlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.