Dolar 47,5127
Euro 54,8153
Altın 6.175,37
BİST 13.458,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 32°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
32°C
Parçalı Bulutlu
Paz 31°C
Pts 35°C
Sal 36°C
Çar 34°C

Menteşe’de ‘Gençler İşte’ projesi eğitimlerine başladı

MENTEŞE’DE ‘GENÇLER İŞTE’ PROJESİ EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

20 Aralık 2023 06:00
580
A+
A-

Muğla’da yeme içme sektöründe yaşanan kalifiye personel eksikliği ve genç işsizliği problemlerine çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Menteşe’de Gençler İşte Projesi” (Youth at Work in Menteşe) çerçevesinde eğitimler başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin hibe faydalanıcısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın eş faydalanıcı olduğu proje çerçevesinde Muğla’da 15-29 yaş arasındaki NEET’ler, operasyon faydalanıcısı olan Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü desteğiyle belirlendi. Yaklaşık iİki buçuk ay süren başvuru, görüşme ve değerlendirme sürecinin sonunda kursiyer seçimleri gerçekleşti ve eğitimler 18 Aralık Pazartesi günü başladı.

Eğitimler çerçevesinde, Muğla’da 80 NEET, aşçı, pastacı, barmen, barista, şef garson ve servis elemanı (garson) meslek dallarında 80 gün sürecek teorik, işbaşı, temel beceri ve kişisel gelişim eğitimleri ve girişimcilik eğitimleri alacak. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından NEET’ler Mesleki Yeterlilik Belgelerini alacak ve İŞKUR tarafından hazırlanacak ve desteklenecek bireysel eylem planları doğrultusunda istihdam edilecekler.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği çerçevesinde geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) uygulanmakta. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve izlenmekte olup, programın operasyon faydalanıcısı İŞKUR.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.