Dolar 46,0408
Euro 53,0791
Altın 6.409,16
BİST 13.694,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 29°C

Marmaris Belediyesi 2 milyon adet mevsimlik çiçek üretti

BÜTÇEYİ DOĞRU VE VERİMLİ KULLANMAK AMACIYLA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN MARMARİS BELEDİYESİ KENDİ ÖZ KAYNAKLARIYLA SERALARDA 5 YILLIK SÜREÇTE YAKLAŞIK 2 MİLYON ADET MEVSİMLİK ÇİÇEK, 200 BİN ÇALI BİTKİSİ ÜRETTİ. TOPLAMDA 26 MİLYON LİRADAN FAZLA TASARRUF ETTİ.

27 Aralık 2023 17:50
327
A+
A-

Bütçeyi doğru ve verimli kullanmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Marmaris Belediyesi kendi öz kaynaklarıyla seralarda 5 yıllık süreçte yaklaşık 2 milyon adet mevsimlik çiçek, 200 bin çalı bitkisi üretti. Toplamda 26 milyon liradan fazla tasarruf etti.

Marmaris’in öz kaynaklarını yine kent için kullanan Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 4 serada sürekli bitki üretiyor. Yetiştirilen çiçekler ve süs bitkileri Marmaris’in parklarını, caddelerini, kavşaklarını ve refüjlerini süslüyor. 5 yıllık sürede yaklaşık 2 milyon mevsimlik çiçek, 200 bin çalı bitkisi üreten müdürlük bu çalışma ile 26 milyon 225 bin TL tutarında tasarruf sağladı.

Marmaris, Beldibi, İçmeler ve Makine Araç Parkı içinde yer alan seralarda üretilen süs lahanası, portakal nergisi, açelya gibi mevsimlikler ile 5 çeşit lantana, kufeya, begonvil, papatya, ateş dikeni, boylu ve bodur zakkum, şeflera, benjamin, ada mercanı, japon gülü, zinna, kadife, papatya, gazanya, japon şemsiyesi ve starliçe gibi çalı bitkileri Marmaris’i süsledi.

Yıl boyunca seralarda üretilen bitkilere çocuk gibi baktıklarını ve büyüttüklerini söyleyen sera çalışanları “Güzel Marmarisimizi daha da güzelleştirmek için yıl boyunca çalışıyor, üretiyor ve büyütüyoruz” dedi.

Öz kaynakları doğru kullanarak tasarruf ettiklerini belirten Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise “Belediye olarak 5 yıldır bütçemizi doğru ve verimli bir şekilde kullanarak birçok alanda tasarruf sağladık. Bu nedenle üretim bizim için en önemli konu. İlçemizin parklarını, refüjlerini süsleyen bitkilerimizi dört adet seramızda kendi imkanlarımızla yetiştiriyoruz. Kullandığımız kent mobilyalarının büyük kısmını kendi atölyelerimizde üretiyoruz. Bu sayede büyük oranda tasarruf sağlıyoruz. Halkımızın parasını yine halkımız için harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.