Dolar 32,3584
Euro 34,7425
Altın 2.395,59
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 26°C
Az Bulutlu
Adana
26°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Yaşlı çınarlar doyasıya eğlendi

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ NEDENİYLE 100 YAŞ EVİ SAKİNLERİ İLE YAŞ ALANLAR EĞLENCESİ DÜZENLEDİ.

4 Ekim 2023 15:10
100
A+
A-

Menteşe ve Fethiye ilçelerinde faaliyet gösteren 100 Yaş Evlerinin üyeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Yaş Alanlar Eğlencesi” etkinliğinde doyasıya eğlendi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı eğlence programında 100 Yaş Evi üyeleri canlı müzik, davul-zurna eşliğinde dans ederken, geceye özel pasta kesimi de yapıldı. Yaş Alanlar Eğlencesi’ne katılanlar arasında kura çekilerek çeşitli hediyeler dağıtıldığı gecede 100 Yaş Evi üyelerinden Abdurrahman Şahin kendisinin yaptığı Fethiye Ölüdeniz tablosunu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e hediye etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Yaş Alanlar Eğlencesinde yaşlılarına sahip çıkan, onların emeklerine ve birikimlerine kulak veren bir toplumun gelecekle ilgili kaygısı olmayacağını söyledi ve 100 Yaş Evi projeleri ile Muğla’da aile yapısını, hemşehrilik duygusunu, birlikteliği pekiştirdiklerini belirtti.

Başkan Gürün; “Bir toplum eğer yaşlılarına yeteri kadar önem veriyorsa, geçmişinin emektarlarına ve onların birikimlerine kulak veriyorsa o zaman gelecekle ilgili büyük bir endişesi yok demektir. Türk aile hayatında anne, baba ile nine, dede hala ailenin içinde önemli bir faktör olarak yer alıyor ve torunlarıyla sohbet ediyor, bu arada dedenin ninenin hatıralarını geçmişte yaşanmışlıklar iyi ve kötü günler toruna aktarılıyor. Gerçekten ülke olarak vatanına sahip çıkmanın en önemli ögelerinden biri bu. Yani çocuk öncelikle kendi ailesini geçmişini, iyi ve kötü günlerini öğreniyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.