Dolar 44,8632
Euro 52,8042
Altın 6.919,12
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
18°C
Parçalı Bulutlu
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 19°C
Per 15°C

MAKKO 450 kadına iş imkanı sağladı

MUĞLA’NIN MARMARİS İLÇESİNDE 2020 YILINDA KURULAN MAKKO, BUGÜNE KADAR 450’NİN ÜZERİNDE KADININ ÜRETİME KATILMASINA DESTEK OLDU.

16 Haziran 2023 17:36
355
A+
A-

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2020 yılında kurulan MAKKO, bugüne kadar 450’nin üzerinde kadının üretime katılmasına destek oldu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın desteğiyle 2020 yılı Kasım ayında faaliyete başlayan S.S. MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKO), aradan geçen 2 buçuk yıllık sürede yüzlerce kadına iş imkanı sağladı. Armutalan Kültür Merkezi binasında faaliyet gösteren MAKKO, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamaları için evlerinde üretim modeline yönlendirilmesi noktasında başarılı çalışmalara imza attı. Bugüne kadar Marmaris’te 450 kadına gelir kapısı açan MAKKO, ayrıca kurslar da düzenleyerek öğrenmek isteyenlere eğitim verdi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren MAKKO Başkanı İlkay Gözen, “Kadınlarımıza ev ekonomisinde destek sağlamak ve emeği değerlendirmek adına çıktığımız bu yolda ilerlemekteyiz. Yeni projelerimiz ve üretimde ev tekstili ve dekorasyon ürünlerimiz çoğalarak devam ediyor” dedi.

Firma ve kurumlardan aldıkları siparişleri 450’nin üzerinde ev kadını kanalıyla ürettiklerini söyleyen Gözen, “Evlere parça başı iş veriyoruz. Ev kadınları böylelikle hem üretime katılıyor hem de ekonomik olarak özgürleşiyor” ifadesini kullandı. Gözen ayrıca kış aylarında da dikiş, boyama, örgü, panç, makrome gibi el işi kursları verdiklerini söyledi. MAKKO’nun aynı zamanda bir sosyalleşme alanı olduğunu söyleyen kadınlar ise herkesi davet etti.

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.