Kılavuzu Bülbül olanla Karga olan arasında bir fark vardır.
“Halkın Adamı”olarak
“Gönüllerin Başkanından”bayrağı devralalı henüz bir ay bile olmadı.
Aldığın kararlar
Yaptığın uygulamalar
Halk tarafından ilgi görmeye devam ediyor.
Kapıların sonuna kadar açılması
Şeffaflık komisyonunun kurulması
Komisyonlarda muhalefete üyelerine de yer vermen
Kaçak yapılarla mücadelen
Mütevazi duruşun
Vs …
Takdir toplamaya devam ediyor
Sevgili Başkan kardeşim Ahmet Aras .
…da …
Sanki yanlış giden bir şeyler var gibi me geliyor.
Mesela …
Hani geçtiğimiz haftalardan birinde Trafo’da basınla bir araya gelmiştin
Bizlerle de sıcak ve yapıcı sohbetler etmiş.fikirler almıştın
Özellikle de kaçak yapılar konusunda
Demiştim ki ;
Güvercinlik’le ilgili özel bir çalışman olacak mı başkanım? Biliyorsun orası Bodrum’un yıllardır kanayan yarası,
Merkezi hükümetle bir araya gelip bir formül bulunması gereken bir bölge, neredeyse yasal bir yapı yok demiştim.
“Evet burayla ilgili bir çalışma yapmak gerekecek” demiştin.
Fakat üzerinden bir hafta, bilemedim on gün bile geçmeden “kaçak” gerekçesiyle bir vatandaşın evi yıkıldı.
“(vatandaşın idare mahkemesine yaptığı başvurunun sonucu bile beklenmeden)
Hatta öyle bir yıkım gerçekleşti ki,sanki düşmana saldırılır gibi.
Vatandaşın tabanda bir yapılaşması olduğu (belgeli) bilinmesine ve belirtilmesine rağmen yıkım ekibi her bi katı yerle bir etti.
Olayın bir dikkat çeken tarafı da, Güvercinlik’te bu yıkımın yapılacağı saat olan ( 11.00 ) de Bodrum’ Trafo’da “Kaçak yapılarla mücadele” konulu bir toplantı düzenleyip, basın mensuplarını buraya çağırıp hedef şaşırtarak görüntü ve haber alınmasına engel olunmaya çalışılması.
Bodrum Gündem’den Fatih Bozoğlu’nun davete icap etmeyip mülk sahibinden gelen haber doğrultusunda olay yerine gitmesi ve yıkımı canlı yayınlamasıyla basın olaydan haberdar oldu.
Bu yıkım görüntüleri bir film izlenme oranı kadar görüntülenince ,birkaç gün sonra Akyarlar’da ki iskele yıkım haberi birkaç gün önceden basına bildirilerek adeta günah çıkartıldı.
Bunun akabinde yine Güvercinlik’te Başkan yardımcısı Turgay Kaya imzalı,127 ada 13 parselde 30 nisan 2019 tarihinde saat sabah 9.00 da “Kaçak ve Ruhsatsız” yapının yıkılacağına dair bir yazı elimize ulaştı.
Bizde sabahın köründe kalkıp gittik,yıkımı görüntülemek için.
Yıkım ekibinden kimseler gelmedi.
Bizde olay yerinden canlı yayın yaparak yıkımın gerçekleşmediğini,vatandaşlarla paylaştık.
İki gün sonra 2 mayıs 2019 da tarafımıza “BODRUM’DA KAÇAK VE İZİNSİZ YAPIYA GEÇİT YOK” başlıklı bir basın açıklaması geldi.
Yazı da : Bodrum Belediyesi’nin kaçak yapılaşmayla mücadele seferberliği, yasalar ve mevzuat dahilinde büyük bir titizlikle devam etmekte, bu çerçevede öncelikle yıkım kararı alınmış kaçak ve izinsiz tüm uygulamalara hiçbir ayrım yapılmaksızın müdahale edilmektedir…
Bu kapsamda, yıkım işlemi hukuki süreç tamamlanana kadar ertelenen bazı kaçak ve izinsiz uygulamalara ilişkin olarak basın organlarında “TARAFLI VE DAYANAĞI OLMAYAN” haberlerin yer alması nedeniyle, bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. deniyor du.
Oysa ki bizler oraya “ 18.4.2019 tarihli,40934581-115.02.11.02/109-89-9491 sayılı “ yazıya mahsuben gittik.
Yani “TARAFLI VE DAYANAĞI OLMAYAN”bir paylaşım yapmadık.
Tarafımıza bunun dışında yeni bir yazı ulaşmadığından yasal sınırlar çerçevesinde görevimizi yaptık.
Bundan böyle de yapmaya devam edicez.
Şu unutulmamalıdır ki ;
Bizler basın mensubuyuz.
Bodrum’u seven kişileriz, kullananlardan değil
Bodrum’da geçinenleriz, Bodrum’dan geçinenler değil
Bizim halkımızla hiçbir derdimiz olmaz
Onlarla hep omuz omuza oluruz.
Dolayısıyla bu halkın seçtiği yöneticilere saygı duyarız
Fakatttt…
Seçilenleri yanlış yönlendiren
Halkımızla seçilenleri karşı karşıya getirmeye çalışan
Kötü kılavuzları hiç sevmeyiz
Çünkü ne gelirse yanlış kılavuzlardan gelir.
Diyeceğim şu ki …
Seni yanlı—ş yönlendiriyorlar sevgili Başkanım
Arı kovanına çomak sokturdular.
Bir an evvel uzaklaş oralardan
Hani bir Ata sözümüz vardır herkes bilir
“Kılavuzun bülbül olursa Gül’e götürür
Kılavuzun karga olursa ( …) a götürür “ diye …
Bu yüzden
Sevgili Başkanım Ahmet Aras’a tavsiyem şu ki…
Lütfen kılavuzlarını bi gözden geçir.
Unutma; burası göçmen kuşlar uğrak yeridir.
Onlar gider
Halk kalır
Bizler kalırız.
*****
NOT: Habere konu yıkımı gerçekleştirilemeyen kaçak yapı için Bodrum belediyesi tarafından “Muğla 2. İdare Mahkemesi’nce yürütülen davanın sonuçlandığını yürütmenin durdurulması yönündeki kararın 11 Nisan 2019 tarihinde kaldırıldığı yıkımın en kısa sürede yapılacağı belirtildi”.
4.mayıs 2019