Dolar 45,0697
Euro 52,9176
Altın 6.640,13
BİST 14.329,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 25°C
Per 23°C
Cum 17°C

Deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANI MEHMET KARYAĞDI

6 Şubat 2024 19:00
412
A+
A-

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde enkaz altında vatandaşları kurtarmak için bölgeye giden Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı yaşadıklarını anlattı.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından tüm ülke yaraların sarılması için seferber oldu. Muğla’dan da depremzedeleri kurtarmak için ekipler bölgeye gitti. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için yoğun çaba sarf etmişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı deprem zamanında bölgede yaşadıklarını anlattı.

Karyağdı, o günleri unutmanın mümkün olmadığını dile getirerek, ”Bugün 6 Şubat 2024. Bundan 1 yıl önce Cumhuriyet tarihimizin en büyük afeti olan Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremi yaşadık. Acılarımız taze, o günleri, o anları bir müdahaleci olarak unutmadık her daim yaşıyoruz. Biz 6 Şubat 2023 tarihinde ilk haberi aldığımız andan itibaren geçtiğimiz teyakkuz sonrasında ekiplerimizi hazırladık. AFAD’ın yönlendirmesi ile İzmir hava üstünden Adana incirlik hava üstüne hava yolu ile gitmek durumunda kaldık. Çünkü biz AFAD ile görüştüğümüz zaman Hatay’ın daha kötü daha vahim olduğunu haber ajanslarına yansıyan bilgiler doğrultusunda buraya gitmemiz gerektiğini düşündük. İncirlik Hava Üssü’nden itibaren gördüğümüz senaryo dört yoldan itibaren yangınların olduğunu, enkazların olduğunu gördük. Ama Hatay Antakya merkeze ulaştığımızda asıl afetin burada yaşanmış olduğunu gördük. İlk AFAD merkezine ulaştığımızda yönlendirmeler doğrultusunda Defne ilçesinin Elektrik Mahallesi’ne intikalimiz söz konusu oldu. Aynı gece ilk ekibimiz o gecenin 03.25’inde çıkartmaya başladığımız canlı ile birlikte 28 canlımızı hayata kavuşturduk ”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.