Dolar 48,8202
Euro 56,0237
Altın 6.793,64
BİST 13.213,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Büyükşehir sporcuları satrançta başarılarını sürdürüyor

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ SPORCUSU AYAZ TUFANER, YUNANİSTAN’DA DÜZENLENEN İKOROS OPEN SATRANÇ TURNUVASI’NDA 7 MAÇIN TAMAMINI KAZANARAK B KATEGORİSİ ŞAMPİYONU OLDU.

Büyükşehir sporcuları satrançta başarılarını sürdürüyor
26 Temmuz 2026 10:55
472
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Ayaz Tufaner, Yunanistan’da düzenlenen İkoros Open Satranç Turnuvası’nda 7 maçın tamamını kazanarak B Kategorisi şampiyonu olurken, Pamukkale Open Satranç Turnuvası’nda takım halinde şampiyon olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Ali Batuhan Bıyıksız ise 2300 ELO barajını aşarak FIDE Master (FM) unvanı almaya hak kazandı.

Ayaz Tufaner Yunanistan’da namağlup şampiyon

Başarılı satranç sporcusu Ayaz Tufaner, 11-18 Temmuz 2026 tarihleri arasında Yunanistan’da düzenlenen İkoros Open Satranç Turnuvası’nda üstün bir performans sergiledi. Turnuvanın B Kategorisi’nde mücadele eden Tufaner, çıktığı 7 karşılaşmanın tamamını kazanarak 7’de 7 yaptı ve namağlup şekilde şampiyonluğa ulaştı. Tufaner, Kasım ayında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Spor Kulübü takım halinde şampiyon oldu

Uluslararası Pamukkale Open Satranç Turnuvası’nda da başarılı sonuçlar elde eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, takım sıralamasını zirvede tamamladı.

Turnuvada mücadele eden Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Ali Batuhan Bıyıksız ise başarılı performansıyla 2300 ELO barajını aştı. Batuhan Bıyıksız, uluslararası satrançta önemli unvanlardan biri olan FIDE Master (FM) unvanını almaya hak kazandı.

Başkan Aras: “Gençlerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz”

Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularının ulusal ve uluslararası arenada elde ettiği başarıların Muğla için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, gençlerin sporla iç içe yetişmesini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Aras, “Spor, çocuklarımızın ve gençlerimizin disiplinli, özgüvenli ve kararlı bireyler olarak yetişmesinde çok önemli bir yere sahip. Sporcularımızın uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarılar, emeklerinin, azimlerinin ve kararlılıklarının en güzel karşılığıdır. Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’müzü, sporcularımız Ayaz Tufaner ile Ali Batuhan Bıyıksız’ı ve bu başarılarda emeği bulunan antrenörlerimizi gönülden kutluyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin hayallerine ulaşmaları için her zaman yanlarında olmaya, spora ve sporcularımıza destek vermeyi sürdüreceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.