Dolar 49,7624
Euro 55,7769
Altın 6.422,71
BİST 11.034,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 16°C
Yağmurlu
Muğla
16°C
Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 14°C
Per 17°C
Cum 19°C

Bodrum Belediyesi’nden geri dönüşüme destek

BODRUM BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN GERİ DÖNÜŞÜM ALIŞKANLIKLARINI DESTEKLEMEK AMACIYLA HİZMETE SUNDUĞU “DOA” (DEPOZİTOSU OLAN AMBALAJLAR) GERİ DÖNÜŞÜM VE DEPOZİTO İADE SİSTEMİNİ, FARKLI NOKTALARA YERLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR.

26 Ekim 2026 17:40
22
A+
A-

Bodrum Belediyesi, vatandaşların geri dönüşüm alışkanlıklarını desteklemek amacıyla hizmete sunduğu “DOA” (Depozitosu Olan Ambalajlar) geri dönüşüm ve depozito iade sistemini, farklı noktalara yerleştirmeye devam ediyor

Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından geri dönüşüm çalışmaları kapsamında kentin belirli noktalarına yerleştirilen DOA makinelerinin ikincisi Turgutreis Mahallesi Mehmet Hilmi Caddesi 4012. Sokakta hizmete girdi.

DOA makineleri ile vatandaşlar, depozito bedeli bulunan PET, cam ve alüminyum ambalajlarını teslim ederek depozito tutarlarını geri alabiliyor.

DOA (Depozitosu Olan Ambalajlar) sistemi, Bodrum Belediyesi’nin desteği ile hayata geçirilmişti. İlk DOA makinesi Tepecik Mahallesi, Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu önüne yerleştirilerek ilgi görmüştü.

Geri dönüşümü günlük yaşamın bir parçası haline getirerek çevreye duyarlı alışkanlıkların Bodrum genelinde yaygınlaştırılmasını hedefleyen çalışmalar, Bodrum’un farklı noktalarında da sürdürülecek.

Bodrum Belediyesi tarafından kent genelinde yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde sigara izmaritlerinin çevreye atılmasını engellemek için izmarit atık toplama kutuları kurulumuna başlandı.

Çalışmanın ilk adımında kolay erişim sağlanabilmesi için Bodrum Eski Garaj girişine atık kutusu yerleştirildi.

Bodrum Belediyesi, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için izmaritlerin yere atılmaması çağrısında bulunurken uygulamanın ilçenin yoğun yaya trafiğine sahip diğer noktalarında da yaygınlaştırılacağı bilgisini paylaştı.

Çevre temizliğini korumak, geri dönüşüm bilincini artırmak ve sürdürülebilir bir yaşamı teşvik etmek amacıyla yeni projeler hayata geçirilmeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.