Dolar 47,9551
Euro 56,2020
Altın 6.927,35
BİST 14.404,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 29°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
29°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 36°C
Cum 36°C
Cts 35°C

Toplumsal afet bilinci için proje

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AFETLERE KARŞI TOPLUMSAL BİLİNCİ ARTIRMAK AMACIYLA ‘AFETE KARŞI HER GÜN BİRLİKTE’ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ.

19 Ağustos 2026 11:00
200
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla ‘Afete Karşı Her Gün Birlikte’ projesini hayata geçirdi. Kadınların geleneksel ‘Gün’ buluşmalarından ilham alan proje ile afet bilincinin aileden başlayarak toplumun geneline yayılması hedefleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı, vatandaşların afet ve acil durumlara karşı bilinçlenmesi, hazırlık düzeylerinin artırılması ve afetlere karşı daha dirençli bir toplum oluşturulması amacıyla ‘Afete Karşı Her Gün Birlikte’ projesini başlattı. Proje Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Ula’da hizmete alınan Mor Avlu’da başladı. Kadınların geleneksel olarak bir araya geldiği ‘Gün’ kültürünü afet farkındalığıyla buluşturan proje kapsamında mahallelerde düzenlenecek ‘Gün Buluşmaları’ ile afetlere hazırlık bilgisinin ailelere ve toplumun farklı kesimlerine ulaştırılması amaçlanıyor.

İlk ‘Gün’ buluşmasının elçisi Gülnihal Demir oldu

Projenin ilk ‘Gün Buluşması’nda Muğlalı sinema ve dizi oyuncusu Gülnihal Demir, gönüllü Afet Farkındalık Elçisi olarak kadınlarla bir araya geldi. Demir, buluşmada projenin tanıtımına destek verirken afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.

Mahallelerde gerçekleştirilecek ‘Gün Buluşmaları’nda Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşlarla bir araya gelerek deprem, yangın, sel ve diğer afetlere karşı doğru davranış biçimlerini uygulamalı eğitimlerle anlatıyor.

Eğitimlerde; Temel Afet Bilinci, Temel İlk Yardım ve Tehlike Avı Uygulaması başlıklarında katılımcılara günlük yaşamda karşılaşabilecekleri riskleri fark etme ve bu risklere karşı doğru hareket etme konusunda bilgi ve beceri kazandırılıyor.

‘Afete Karşı Her Gün Birlikte’ projesi kapsamında eğitimlerin ve ‘Gün Buluşmaları’nın yıl boyunca Muğla’nın farklı ilçeleri ve mahallelerinde sürdürülmesi planlanıyor.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.