Dolar 48,2370
Euro 55,9200
Altın 6.908,74
BİST 14.641,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 29°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 32°C
Pts 34°C
Sal 33°C
Çar 35°C

Seydikemer yangınında dumanlar gökyüzünü kapladı

SEYDİKEMER YANGININDA DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

29 Ağustos 2026 16:45
125
A+
A-

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ziraat alanında başlayıp, Antalya’nın Kaş ilçesine kadar ilerleyen yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, ortaya çıkan dumanlar ise gökyüzünü kapladı.

Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Korubükü Mahallesi yakınlarında saat 10.40 sıralarında ziraat alanında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, bölgede etkili olan kuzey yönlü şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Saklıkent Kanyonu’na yakın bir noktada çıkan yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle hızla ilerledi. Alevler, kanyondan gelen dereyi aşarak Antalya’nın Kaş ilçesi sınırlarında kalan ormanlık alana geçti. Yangına müdahale etmek amacıyla bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak ve alevlerin daha geniş ormanlık alanlara yayılmasını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle müdahalenin güçlükle sürdüğü öğrenilirken, yangın sebebiyle ortaya çıkan dumanlar ise gökyüzüne kapladı. Muğla-Antalya Karayolu’nda seyreden araçlar ise zaman zaman görüş mesafesi kısalan yolda ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Yangının kontrol altına alınması için 7. saate yaklaşan çalışmalar ise bölgede aralıksız devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.