Dolar 47,8984
Euro 55,5020
Altın 6.803,84
BİST 14.132,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 29°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
29°C
Hafif Yağmurlu
Pts 31°C
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 34°C

Muğla’nın yeni projeleri halkla buluştu

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MENTEŞE’NİN KÖTEKLİ MAHALLESİ İLE BODRUM’UN AKYARLAR VE GÜMÜŞLÜK MAHALLESİ’NDE HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLADIĞI PROJELERİ DÜZENLEDİĞİ TANITIM TOPLANTILARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTURDU.

15 Ağustos 2026 10:20 | Son Güncellenme: 15 Ağustos 2026 10:45
360
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’nin Kötekli Mahallesi ile Bodrum’un Akyarlar ve Gümüşlük Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladığı projeleri düzenlediği tanıtım toplantılarında vatandaşlarla buluşturdu. Toplantılarda bölge sakinlerine projelerin ayrıntıları hakkında bilgi verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini güçlendirmek, nitelikli yeşil alanları artırmak ve vatandaşların sosyal ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek yeni yaşam alanları oluşturmak amacıyla hazırladığı projeleri kamuoyuna tanıttı.

Kötekli cephe sağlıklaştırma projesi vatandaşlara anlatıldı

Menteşe Kötekli Mahallesi Sıtkı Koçman Caddesi için hazırlanan Kötekli Cephe Sağlıklaştırma Projesi’nin tanıtım toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, Sıtkı Koçman Caddesi üzerinde belirlenen bin 845 metrelik güzergâhı kapsayan projenin ayrıntıları bölge sakinleriyle paylaşıldı. Cadde üzerindeki yapıların kent estetiğine uygun hale getirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında tabela, tente, klima dış üniteleri, cephe boyaları, billboardlar, bankamatikler, apartman isimleri ve korkuluklar gibi cadde görünümünü etkileyen unsurların belirli standartlara kavuşturulması planlandı.

Bodrum’un yeni yaşam alanları tanıtıldı

Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katılımıyla Bodrum’da düzenlenen toplantıda ise Akyarlar ve Gümüşlük mahalleleri için hazırlanan park, spor ve etkinlik alanları projeleri vatandaşlarla paylaşıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinde gerçekleştirilen toplantıda projelerin kapsamı anlatıldı.

Akyarlar’a doğayla bütünleşen 11 bin metrekarelik park

Akyarlar Mahallesinde 11 bin 466 metrekarelik alanda planlanan park projesi, Bodrum’un doğal değerleri ve iklim şartları dikkate alınarak hazırlandı. Projede bölgeye özgü ve az su tüketen bitkilerin kullanılmasının yanı sıra farklı duyulara hitap eden gezinti rotaları ve geleneksel mandalina bahçesi oluşturulması planlandı.

Yeni yaşam alanında kafeterya, mini açık hava amfisi, çocuk ve yetişkin atölyeleri, çocuk oyun alanları, spor alanı ve yürüyüş yollarının yer alması öngörülüyor. Projede ayrıca yağmur suyunun toplanmasına yönelik uygulamalar da bulunuyor.

Gümüşlük’te spor ve dinlenme alanları bir arada

Bodrum Gümüşlük Mahallesinde ise 21 bin 511 metrekarelik park ve spor alanı için hazırlanan proje katılımcılara anlatıldı. Doğal ve arkeolojik sit statüsünde bulunan alanın doğal dokusuna ve koruma şartlarına uygun biçimde yeniden düzenlenmesi planlandı.

Proje kapsamında futbol ve basketbol sahaları, padel kortları, tribünler, çocuk oyun alanları ve açık hava egzersiz alanlarının yanı sıra kafe, soyunma odaları ve tuvaletlerin yer alması öngörülüyor. Çalışmayla alanın spor, dinlenme ve sosyal yaşam ihtiyaçlarına cevap veren güvenli ve nitelikli bir kamusal alana dönüştürülmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.