Dolar 45,6120
Euro 53,1764
Altın 6.656,67
BİST 14.012,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Muğla’da Kurbanlık satışında hareketlilik başladı

KURBANLIK VAR, ALICI YOK PAZARDA DURGUNLUK HAKİM

21 Mayıs 2026 09:55
22
A+
A-

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Muğla’da kurbanlık hayvan satışlarında hareketlilik başladı. Üreticiler, bu yılki satışların önceki yıllara kıyasla daha durgun geçtiğini belirtti.

Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar görücüye çıkarken, satıcılar bu yıl piyasanın beklentilerin altında kaldığını ifade etti. Kurbanlık satışı yapan Özkan Çetintaş, sektörde yaşanan durgunluğa dikkat çekerken, kendi üretimini yapmayan “al-satçı” esnafın yüksek maliyetler nedeniyle çok daha zor durumda olduğunu vurguladı.

“Fiyatlar 20 bin liradan başlıyor”

Kurban satış fiyat politikası ve satışlar hakkında bilgi veren Çetintaş, kendi yetiştirdikleri hayvanları sattıkları için fiyatta esneklik yapabildiklerini belirterek şunları söyledi: “Bizim bu sene kurbanlık fiyatlarımız normalde 20 bin liradan başlıyor; 20, 25, 30 bin lira şeklinde kalitesine göre gidiyor. Ancak hayvanlar kendi malımız olduğu için yeri geldiğinde 15-18 bin liraya kadar da verdiğimiz oluyor. Bir şekilde piyasayı döndürmeye çalışıyoruz”

Bayramın yaklaşmasına rağmen eski bayramlardaki yoğunluğu bulamadıklarını ifade eden Çetintaş, “Kurban yaklaşıyor ama bu sene işler istediğimiz gibi gitmiyor. Satışlarımız yavaş ve durgun. Geçen seneki hareketlilik yok ama yine de çok şükür eş dost sayesinde kurbanlıklarımızı satıyoruz. Kendi malımız olduğu için 3-5 lira aşağısına verip satabiliyorum. Alıp satan bir esnaf olsak bunu kesinlikle yapamayız. Bugün bir adam kurbanlığı 15-20 bin liraya aldıktan sonra üzerine kar koymadan satamaz. Dışarıdan alan adam mecburen 5-10 kuruş kazanmak zorunda. Biz üretici olduğumuz için her seneki gibi olmasa da yine de satış yapabiliyoruz “dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.