Dolar 44,9248
Euro 52,7852
Altın 6.889,91
BİST 14.375,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
19°C
Parçalı Bulutlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 19°C

Yatağan Kaymakamı İlhan, koltuğu minik öğrenciye emanet etti

YATAĞAN KAYMAKAMI İLHAN, KOLTUĞU MİNİK ÖĞRENCİYE EMANET ETTİ

22 Nisan 2026 11:45
20
A+
A-

Muğla’nın Yatağan ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında anlamlı bir devir teslim gerçekleşti. Yatağan TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ecrin Maysa Özbent, bir günlüğüne kaymakamlık koltuğuna oturdu.

Minik kaymakam Ecrin Maysa Özbent, sınıf öğretmeni Sevinç Kaman ve Okul Müdürü Çağlar Kalın ile birlikte Yatağan Kaymakamı Turgay İlhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında makam koltuğuna geçen Özbent, Kaymakam İlhan ile sohbet ederek günün anlam ve önemine dair değerlendirmelerde bulundu.

23 Nisan kutlamaları yurt genelinde coşkuyla devam ederken, kamu makamlarının çocuklara devredilmesi geleneği Yatağan’da da sürdürüldü. Bu kapsamda Kaymakam Turgay İlhan, kaymakamlık görevini temsili olarak Ecrin Maysa Özbent’e devretti.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen törende konuşan Kaymakam Turgay İlhan, “23 Nisan, çocuklarımıza duyduğumuz güvenin en güçlü göstergesidir. Bugün makamlarımızı onlara emanet ederek, geleceğin yöneticilerinin aslında ne kadar bilinçli ve hazır olduğunu bir kez daha görüyoruz. Çocuklarımızın hayalleri, bizim yarınlarımızdır. Bu tür etkinlikler onların özgüvenini artırırken, devlet yönetimine olan ilgilerini de güçlendiriyor” dedi.

Kaymakam koltuğuna oturan minik öğrenci Ecrin Maysa Özbent ise yaptığı açıklamada, “Bugün burada olmak benim için çok heyecan verici ve gurur verici. Kaymakamlık görevini bir günlüğüne de olsa üstlenmek bana büyük bir sorumluluk hissettirdi. Büyüdüğümde ülkeme faydalı bir yönetici olmak, insanlara yardımcı olmak istiyorum. Tüm arkadaşlarımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.