Dolar 45,0098
Euro 52,8050
Altın 6.815,04
BİST 14.409,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 23°C

Muğlaspor savunmasıyla zirvede

TFF 2. LİG BEYAZ GRUP’TA MÜCADELE EDEN MUĞLASPOR, PROFESYONEL LİGLER ARASINDA KALESİNDE EN AZ GOL GÖREN TAKIM ALARAK SAVUNMA PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKİYOR.

22 Ocak 2026 15:15
713
A+
A-

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Muğlaspor, profesyonel ligler arasında kalesinde en az gol gören takım alarak savunma performansıyla dikkat çekiyor. Yeşil-beyazlı ekip, 19 maçta yalnızca 9 gol yiyerek profesyonel liglerde kalesinde en az gol gören takım konumunda devam ediyor.

Uzun yıllar sonra yeniden TFF 2. Lig’de mücadele eden Muğlaspor, bu sezon ortaya koyduğu savunma performansıyla profesyonel liglerin en dikkat çeken ekiplerinden biri oldu. Yeşil-beyazlılar, oynadığı 19 karşılaşmada sadece 9 gol yiyerek bu alanda zirvede yer aldı.

Aynı gol istatistiğine 17 maçta ulaşan Etimesgut Spor da Muğlaspor ile birlikte en az gol yiyen takımlar arasında bulunuyor. Bir maç eksiği bulunan yeşil-beyazlılar, zirve yarışındaki iddiasını sürdürüyor. Ligde geride kalan haftalarda 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Muğla temsilcisi, 41 puanla Batman Petrolspor ve Şanlıurfaspor’un ardından bir maç eksiği ile üçüncü sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta sahasında Sincan Belediye Ankaraspor’u 1-0 mağlup eden Muğlaspor, yükselen grafiğini devam ettirmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, 22. hafta mücadelesinde 24 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Beykoz ile karşı karşıya gelecek.

“Takım halinde savunma yapıyoruz”

Muğlaspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, takımın savunma performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Takım halinde çok iyi savunma yapıyoruz. Hem az gol yedik hem az mağlubiyetimiz var. Bu da takım halinde birlikte mücadele etmekten geçiyor. Takım halinde savunma yaptığımız için zihinsel olarak diri duruyoruz.Çok iyi bir konumdayız”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.