Dolar 46,1187
Euro 53,2596
Altın 6.436,59
BİST 13.860,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 29°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
29°C
Hafif Yağmurlu
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 27°C

Muğla Müftülüğü İl Eğitim Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi

MUĞLA MÜFTÜLÜĞÜ İL EĞİTİM KOMİSYONU TOPLANTISI, MÜFTÜ YAŞAR ÇAPÇI BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

30 Mayıs 2024 14:15
449
A+
A-

Muğla Müftülüğü İl Eğitim Komisyonu toplantısı, Müftü Yaşar Çapçı başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2024 Yaz Kur’an Kursları başta olmak üzere, yatılı yüzüne ve hafızlık Kur’an kursları ile Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki diğer eğitim programlarının işleyişi ve uygulama esasları masaya yatırıldı. Bu yıl ilk kez yaz yatılı Kur’an kursuna öğrenci kabul edecek olan Akçaova Hacı Mehmet Fikret Çiçek Hafızlık Yatılı Kursu için de hazırlıklar gözden geçirildi.

Toplantıda ayrıca Kur’an Kursu hocaları ve din görevlilerine verilecek seminerlerin planlaması, müfredat programı gibi konular da ayrıntılı olarak değerlendirildi. Bu seminerler ile kurs hocalarının eğitim becerilerinin artırılması ve müfredatın daha etkin bir şekilde uygulanması hedefleniyor.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, Kur’an kurslarının eğitim kalitesini artırmak için yapılan bu tür toplantıların önemine vurgu yaptı. Ayrıca, yeni eğitim dönemi için yapılan hazırlıkların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerektiğini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Muğla Müftülüğü, bu tür eğitim faaliyetleri ile gençlerin dini eğitimlerini en iyi şekilde alabilmeleri için çalışmalara devam ediyor. Müftülük, yaz döneminde açılacak olan yatılı ve yüzüne Kur’an kurslarının başarılı geçmesi için tüm imkânlarını seferber edecek.

Müftülük toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış, Menteşe İlçe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, Ula İlçe Müftüsü Ebubekir Tatlı ve komisyonda yer alan hocalar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.