Dolar 32,3442
Euro 34,8893
Altın 2.392,29
BİST 10.185,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 23°C
Hafif Yağmurlu
Adana
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 26°C

Ortaca’da zeytin bahçelerinde zararlılar tespit edildi

MUĞLA’NIN ORTACA İLÇESİNDEKİ ZEYTİN BAHÇELERİNDE YAPILAN KONTROLLERDE HALKALI LEKE HASTALIĞININ YANI SIRA TRİPS, ZEYTİN AKARI VE ZEYTİN PAMUK BİTİ ZARARLILARI TESPİT EDİLDİ.

20 Nisan 2024 13:35
31
A+
A-

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki zeytin bahçelerinde yapılan kontrollerde halkalı leke hastalığının yanı sıra trips, zeytin akarı ve zeytin pamuk biti zararlıları tespit edildi.

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı faaliyetleri kapsamında TAKE projesi ile çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Proje kapsamında defne ve zeytin bahçelerinde kontroller gerçekleştiren ekipler, ayrıca “Zeytinlerde Verimsizliğin Nedenlerinin Tespiti ve Sorunların Giderilmesi” çalışmasıyla, zeytin bahçelerinde yeşil gübreleme amaçlı ekilen fiğ tohumlarını da çıkış sonrası inceledi. Uzmanlar, fiğlerin toprağa karışım zamanını belirleyerek, çiçeklenme dönemindeki fiğlerin toprağa karıştırılmasını önerirken, bahçelerde yapılan hastalık ve zararlı kontrollerinde zeytinde halkalı leke hastalığının yanı sıra trips, zeytin akarı ve zeytin pamuklu biti tespit edildi. Bu zararlılarla mücadele ve alınması gereken tedbirler konusunda çiftçilere bilgilendirme yapılarak, sağlıklı üretim için gerekli önlemler aktarıldı. Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin daha verimli ve sağlıklı üretim yapmalarını sağlamak için çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.