Dolar 32,1741
Euro 34,9668
Altın 2.506,65
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 30°C
Az Bulutlu
Adana
30°C
Az Bulutlu
Çar 29°C
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 27°C

İyilik Kayalığı’nı cazibe merkezi yapacak proje yerinde tanıtıldı

İYİLİK KAYALIĞI’NI MARMARİS TURİZMİNE KAZANDIRACAK ‘İYİLİK KAYALIĞI YÜRÜYÜŞ VE SEYİR TERASI’ PROJESİ MUĞLA VALİLİĞİ’NE SUNULMADAN ÖNCE, İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ’NE YERİNDE TANITILDI.

13 Eylül 2023 17:55
161
A+
A-

İyilik Kayalığı bölgesinin Marmaris turizmine kazandıracak ‘İyilik Kayalığı Yürüyüş ve Seyir Terası’ projesi Muğla Valiliği’ne sunulmadan önce, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yerinde tanıtıldı.

Marmaris Belediyesi bir süredir atıl halde olan İyilik Kayalığı’nı tekrar canlandıracak ve Marmaris’in cazibe noktalarından biri haline getirecek “İyilik Kayalığı Yürüyüş ve Seyir Terası” projesi için yeni bir adım attı. Projenin hayata geçmesi için Muğla Valiliği’ne sunulacak proje öncesinde Proje Birimi Sorumlusu Ayça Asuman Hacımustafaoğlu tarafından Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Toprak ve Marmaris Müzesi Müdürü Şehime Atabey’e İyilik Kayalığı’nda projenin detayları aktarıldı. Alanı gezen Başkan Oktay ve diğer kurum yetkilileri, yapılması planlanan çalışmaları yerinde değerlendirdi.

Marmaris tarihinin, kent kültürüne katılmasının hedeflendiği projeyle İyilik Kayalığı’nın kuzey üst kesiminde yer alan tepenin iki farklı noktasında seyir terası ve gözlem alanı oluşturulacak. Proje yürüyüş yolları ile desteklenecek. Proje çerçevesinde İyilik Kayalığı’nın güney alt kesiminde yer alan arkeolojik buluntuların görünürlüğü arttırılacak. Alanda kioks, bilgilendirme panoları ve aydınlatma elemanları yer alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.