Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 30°C
Az Bulutlu
Adana
30°C
Az Bulutlu
Pts 29°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 24°C

Ölüdeniz’de tekneciler çifte bayram kutladı

TÜRKİYE’NİN KARASULARI VE LİMANLARI ARASINDA DENİZ TAŞIMACILIĞI HAKLARINI YABANCILARIN KONTROLÜNDEN KURTARARAK, BU HAKLARI YALNIZCA TÜRK GEMİ VE VATANDAŞLARINA TANIYAN KABOTAJ KANUNU’NUN 97. YIL DÖNÜMÜNÜ ÖLÜDENİZ’DE DE KUTLANDI.

1 Temmuz 2023 14:05
211
A+
A-

Türkiye’nin karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu’nun 97. yıl dönümünü Ölüdeniz’de de kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında Ölüdeniz’deki tur tekneleri Türk Bayrağı asarak uzun süre sirenlerini çaldılar. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tek sıra halinde bulunan teknelere müşteriler teknelere alındı. S.S Belcekız Ölüdeniz Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Volkan Kireşçi kısa bir açıklama yaparak Kapotaj Bayramı’nın önemine değindi. Kireşçi, “Bayramın ülkelerin sınırları içerisinde gemilerin ticaret yapma hakkı verilmesi demektir. Böylelikle gemiler ülke sınırları içerisinde ticaret yapmaktadır. Ölüdeniz gemisiyle, paraşütüyle, teleferiği ile bir resim haline gelmiştir. Kabotaj Bayramı’da bayrama denk geldi, çifte bayramı beraber yaşıyoruz. Bu gemiler yetmiş, seksen yıldır burada ve bayramlarımızı kutluyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanlığımızın eşliğinde değerli Kaymakamımız çok değerli Liman Başkanmız, Sahil Güvenlik Komutanımız, Karakol Komutanımızın destekleri ile burada faaliyet gösteriyoruz” dedi.

“Sezon umut verici”

Volkan Kireşçi sezonu da değerlendirerek, “Ölüdeniz sezon başlangıcında turizm biraz yavaş gidiyordu ama şükürler olsun ki bayramda işlerimiz yoğunlaştı. Hepimiz kazanıyoruz çok şükür. Şuan ülkemizde her şey normal umutluyuz. Daha sonra yurt dışındaki misafirlerimiz ve gruplarımız gelecekler. Bu şekilde sezon aşırı şekilde yoğun değil ama standart devam edecektir. Kimse umudunu kaybetmesin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.