Dolar 32,3960
Euro 34,5579
Altın 2.381,67
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 28°C
Az Bulutlu
Adana
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Datça’da su altı temizliği

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ ETKİNLİĞİ ÇERÇEVESİNDE DATÇA’DA AKDENİZ KORUMA DERNEĞİ TARAFINDAN TOPAN ADASI ÇEVRESİNDE SU ALTI TEMİZLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

8 Haziran 2023 15:44
122
A+
A-

2022 yılında Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki biyoçeşitliliği korumak ve sağlıklı bir ekosistem için ‘Denizel ve Kültürel Korumanın Bütünleştirilmesi Projesi’ni hayata geçiren Akdeniz Koruma Derneği, 8 Haziran Dünya Okyanus Günü’nde, Uçanbalık Dalış Merkezi ve Datça Belediyesi işbirliği ile Datça açıklarında bulunan Topan adası çevresinde su altı temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

Akdeniz Koruma Derneği tarafından Datça‘da yerel paydaşlarla birlikte ilk defa gerçekleştirilen su altı temizlik çalışması Topan ada çevresinde başlayarak Datça limanı istikametinde devam etti. Toplam 7 dalgıç tarafından gerçekleştirilen temizlik etkinliğinde denizden çıkarılanlar arasında el arabası, plastik şişeler, ambalajlar yer aldı.

Etkinlikte konuşan Akdeniz Koruma Derneği Saha Yöneticisi Elif Yerebakan, Akdeniz Koruma Derneği olarak, koruma ve izleme çalışmalarının yanında, denizlerdeki ve kıyılardaki kirliliğe dikkat çekmek için yerel paydaşlarla çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlediklerini belirtti. Yerebakan, okyanusların sahip olduğu biyoçeşitliliğe ve insan hayatındaki önemine dikkat çeken Dünya Okyanus Günü’nü seçtiklerini belirterek, “Bugün burada Dünya Okyanus Günü çerçevesinde yerel paydaşlarımız ile birlikte su altı temizliği etkinliği düzenliyoruz. Dalgıçlarımız dalış yaparak su alındaki çöpleri çıkaracak ve daha sonra limanda sergilenecek” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.