Dolar 45,9747
Euro 53,5150
Altın 6.603,26
BİST 14.100,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 27°C

Bodrum’da peyzaj çalışmaları devam ediyor

BODRUM’DA PEYZAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

9 Aralık 2022 16:32
360
A+
A-

Bodrum Belediye ekipleri, karayollarından devralınan 25 km orta refüj ile toplamda 57 bin 800 metrekarelik alanda düzenleme ve bakım çalışmaları yapıyor.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yazlık, kışlık, mevsimlik bitkiler, dekoratif taşlar, traversler, çalı grubu bitkiler ve suya dayanıklı sukulent türü bitkiler kullanılarak çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında karayollarından protokolle çevre yolu girişi olan Kaynar’dan Turgutreis merkezine kadar yaklaşık 25 kilometrelik bir alan devralındı. Devralma işlemlerinin ardından bu güzergahtaki bakım, düzenleme çalışmaları, karayollarından izin alınarak ve proje üzerindeki düzenlemeler de gösterilerek Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çağla Turhan konuya ilişkin şunları söyledi:

“Mart-haziran aylarında yazlık mevsimlik çiçekler geliyor, sardunya, kadife, rozet, zinnia. Bu türleri daha çok kullanıyoruz. Ekim-Aralık aylarında kışlık mevsimlik çiçekler geliyor; menekşe, kasımpatı, sıklamen, godetya, çuha türünde mevsimlik çiçekler kullanıyoruz. Aslında kentin girişi kenti simgeliyor. Kentin kimliğine vurgu yapıyor. O yüzden elimizden geldiğince bu düzenlemeleri sürekli yenileyerek taze tutmaya çalışıyoruz”

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Bodrum’a ve Bodrum halkına yakışır çalışmalarına aralıksız devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.