Dolar 44,9189
Euro 52,6138
Altın 6.785,36
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Fethiye’de kıyı temizliği

HER YIL EYLÜL AYINDA TÜN DÜNYADA DÜZENLENEN ‘ULUSLARARASI KIYI TEMİZLİĞİ KAMPANYASI’ ÇERÇEVESİNDE FETHİYE’DE TURMEPA TARAFINDAN KIYI TEMİZLİĞİ DÜZENLENDİ.

11 Eylül 2023 11:15
560
A+
A-

Her yıl Eylül ayında tün dünyada düzenlenen ‘Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası’ çerçevesinde Fethiye’de TURMEPA tarafından kıyı temizliği düzenlendi.

“Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası’ çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle kıyı temizliği çalışmasına destek veren TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 5 farklı bölgede yapılan çalışmalar sonucunda kıyılarda Fethiye de 51 kg atık toplandı.

Her yıl Eylül ayında 100’den fazla ülkedeki yüzbinlerce gönüllü, ‘Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası’ çerçevesinde kıyılara akın ederken, denizlerin korunması amacıyla tüm dünyada eş zamanlı gerçekleşen etkinliğin Türkiye koordinatörlüğünü 2002 yılından bu yana DenizTemiz Derneği/ TURMEPA yürütüyor. Bu yıl da Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası çerçevesinde Fethiye ilçesinde kıyı temizliği gerçekleştirildi.

Kampanyanın Fethiye ayağı Kızıl Ada sahilinde gerçekleştirildi. Etkinlikte, 1 saat içinde plastik, metal, cam ve sigara izmaritleri başta olmak üzere yaklaşık 51 kilogram atık toplandı. Toplanan atıklar arasında çok sayıda plastik şişe ve kapakları, gıda ambalajı, sigara izmariti, metal içecek kapakları, pipetler ve plastik poşetler dikkat çekti.

Etkinliklerle deniz kirliliğine dikkat çekmeyi ve deniz temizliğinin önemi konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirten TURMEPA yetkilileri, “Artan nüfusla beraber oluşturduğumuz atıklar ve ürettiğimiz karbon emisyonları her geçen gün katlanarak artıyor. İklim değişikliği ve kirlilik dünyanın en büyük çevre sorunu haline geldi. Deniz suyunun ısınması, deniz seviyesinin yükselmesi, her saniye 47 ton plastiğin denizlerimize karışması ile oluşan tehlike sadece denizleri değil, dünyamızı da tehdit ediyor. İklim değişikliğinin etkilerini ortadan kaldırmak istiyorsak dünyamızın dörtte üçünü kaplayan denizlerimizi korumak zorundayız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.