Dolar 46,0408
Euro 53,0791
Altın 6.409,16
BİST 13.694,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 30°C
Az Bulutlu
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pts 31°C
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 28°C

Öğrenciler sordu, Rektör Kaçar cevapladı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. TURHAN KAÇAR SOSYAL MEDYADAN ‘REKTÖRESOR’ ETİKETİ İLE ÖĞRENCİLERDEN GELEN SORULARI CEVAPLANDIRDI.

19 Ocak 2023 13:20
376
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar sosyal medyadan ‘Rektöresor’ etiketi ile öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Öğrencilerin #RektöreSor etiketi ile sosyal medyadan sordukları soruları cevaplayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, aciliyet içeren soruları anında müdahale ederek ilgili birimlerle görüşmesi sonucu sorunların çözümüne müdahalede bulundu. Öğrencilerin sorunlarının yöneticilere en kısa yoldan ulaştırılabilmesi için sosyal medya hesaplarının kullanılması öğrenciler tarafından beğeni topladı.

Mezun öğrencilerin iş hayatına atılmaları için bir çalışmanız var mı sorusunu cevaplandıran Rektör Kaçar, “Mezun öğrencilerimizin iş hayatına atılmaları için planlarımız, projelerimiz var. Her şeyden önce Üniversitemizde bir ‘İş geliştirme Birimi’ oluşturmaya çalışıyoruz. Bu iş geliştirme birimi içerisinde öğrencilerimizin bir kısmının yararlanabileceğini düşünüyorum. Diğer taraftan üniversitemizin sahip olduğu TEKNOPARK ve Teknoloji Transfer Ofisi gibi kurumlar vasıtası ile de öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamaya çalışacağız. Bir başka konu da öğrencilerimiz için staj imkanları. Öğrencilerimizin farklı konularda staj yapabilmeleri için çeşitli kurumlarla diyalog halindeyiz. Kurumumuz içerisinde ise kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışmalarını önerebilirim. Bu noktada 400 civarında öğrencimizi istihdam ediyoruz” dedi.

Vegan-vejeteryan bireylerin yemekleri konusunda gelen soruyu SKS Daire Başkanı Şamil Aktürk ile yapılan görüşmede SKS Daire Başkanı Aktürk, “Yeterli sayıya ulaştığımız takdirde değerlendirmeye alabiliriz. Önümüzdeki süreçte yemek ihalesi var. Bu ihaleyi yeni alacak veya mevcut firma alırsa, bu konuda yeterli sayıya ulaşırsak yardımcı oluruz” dedi.

Üniversite kampüs içi ring ve yemekhane ücretleri ile ilgili soruyu cevaplandıran Rektör Kaçar, “Ring le ilgili bizim burada yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Çünkü otobüsleri Belediye işletiyor. Ama önümüzdeki dönemde Üniversitemizde kurmayı planladığımız İş Geliştirme Birimini faal hale getirebilirsek, bu bizim en büyük projelerimizden birisi. Bu iş geliştirme biriminin Üniversite içinde çeşitli noktalara elektrikli scooter ile bırakarak öğrencilerimizin kampüs içerisinde daha kolay dolaşım sağlayabilmelerini istiyoruz” dedi.

Rektör Kaçar’a sorulan sorular arasında, kampüs içi ring ücretleri, yemek ücretleri, tuttuğu takım, Muğla’da yenilecek favori yemek, önerebileceği tarihi bir film gibi sorulara da cevap verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.