Dolar 49,6918
Euro 55,7233
Altın 6.384,76
BİST 11.116,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 15°C
Per 18°C

Muğla’da kalaycılık mesleği yok oluyor

KALAYCI USTASI MEHMET ALİ KÖROĞLU

21 Ekim 2022 12:24
501
A+
A-

Muğla’da uzun yıllardır kalaycılık yapan Mehmet Ali Köroğlu, yeni kalaycılar yetişmediği için mesleğin yok olmaya başladığını belirtti.

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan kalaycılık, Muğla’da da yok olma noktasına geldi. Özellikle gençlerin hiç ilgi duymadığı kalaylanacak eşyalar, bazı yaşlıların bakıra olan merakı sayesinde zar zor ayakta kalıyor. Muğla’da yıllardır kalaycılık yapan Mehmet Ali Köroğlu, kalaycılık mesleğinin artık bittiğini ifade etti. Kalaycılığı mesleğin son temsilcileri olarak ellerinden geldiği kadar yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden kalaycı ustası Mehmet Ali Köroğlu, “Biz kalaycılık mesleğini elimizden geldiği kadar yaşatmaya çalışıyoruz. Bizim meslekler artık yok oluyor. Ama bütün destekler ile yaşatılması gerekiyor. Elimizden geldiği kadar gayret ediyoruz ama artık ne kadar etkili olabiliriz bilmiyorum. Yeni kalaycılar da yetişmiyor. Yeni olmadığı gibi maalesef eskiler de tükeniyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.