Dolar 46,1198
Euro 53,3124
Altın 6.196,87
BİST 13.741,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 32°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
32°C
Hafif Yağmurlu
Sal 28°C
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 29°C

1 saatte 91 kilo çöp topladılar

MUĞLA’NIN FETHİYE İLÇESİNDE BULUNAN KIZILADA’DA ULUSLARARASI KIYI TEMİZLEME GÜNÜ DOLAYISIYLA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI, 1 SAATTE 91 KİLO ÇÖP TOPLANDI.

18 Eylül 2022 17:00
645
A+
A-

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kızılada’da Uluslararası Kıyı Temizleme Günü dolayısıyla çevre temizliği yapıldı, 1 saatte 91 kilo çöp toplandı.

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve Fethiye Deniz Ticaret Odası iş birliğinde düzenlenen çevre temizliği için kordon boyundan “Kardeşler 1” isimli tekne ile harekete geçen gönüllüler, 45 dakikalık yolculuğun ardından Kızılada’ya ulaştı. Yaklaşık 15 kişinin katıldığı temizlik etkinliğinde, 1 saat içinde çoğunluğu plastik içeren 91 kilogram çöp toplandı. TURMEPA yetkilisi Ersin Özer, adalar bölgesinde 28 yıldır çevre temizlik etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, geçmiş yıllara göre daha az atık bulduklarını vurguladı.

Her yıl çöp oranlarının azalmasının sevindirici bir haber olduğunu vurgulayan Ersin Özer, “Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) olarak bir etkinlik daha gerçekleştirdik. 28 yıldır Uluslararası Kıyı Temizleme Günü’nde bu etkinliği yapıyoruz. Çoğunluğu plastik içeren 91 kilogram çöp topladık. Geçmiş yıllara göre az atık topladık. Bu sevindirici bir durum. Etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Sezer Kızılkaya ise, “Bu anlamlı etkinlikte TURMEPA’ya destek vermeye geldik. Denizlerimizi temiz tutmak için çabalıyoruz. Kirlilik yavaş yavaş azalıyor. Seneye yine burada olacağız” dedi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.